Re: High CPU usage from Adobe's Genuine Software Integrity Service

New Here ,
May 09, 2017 May 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I also have this issue. It's super annoying. Adobe, please do something about it, asap. It's unthinkable that company I work for is paying not little money for the software and it's crippling my system [i7 7700k, 32 gigs of ram, nvme drives, etc.]

TOPICS
Creative Cloud

Views

1.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , May 11, 2017 May 11, 2017
Hi uplink7777,We need some logs from your machine to diagnose the issue. I will send you a direct mail with instructions for the same.ThanksAshish

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
May 09, 2017 May 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Branching to a new discussion.

Uplink7777 what Adobe software or service are you utilizing?  Are the software titles registered on http://www.adobe.com/?  You can find details on how to locate your registered serial numbers at Find your serial number​.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 04, 2021 Aug 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello All,

 

I am having the same issue as the other user here. A process called "Adobe  Genuine Software Service (32bit)" is using 14% CPU (and sometimes there is another process also using 14% CPU called  "Abode integrity" something). These 2 processes seems to be related to the service "AGMService.exe". I am having this issue on 2 computers (one of which is new since yesterday). I have installed creative cloud and only have Adobe DC installed (installed though the creative cloud app. I'm on window 10 latest version. Adobe liscence is a corporate liscence (by signing in using company SSO).

 

I have tried the link Jeff gave for find your serial number but the link is old and no longer works. Can somone please send me instructions on how to extract the install logs or find my serial please?

 

Regards,

Val

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 13, 2021 Dec 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am also experiencing this issue, chowing my CPU and I can't disable the bloody

service

jacov68962643_0-1639464936573.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 11, 2017 May 11, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi uplink7777,

We need some logs from your machine to diagnose the issue. I will send you a direct mail with instructions for the same.

Thanks

Ashish

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 15, 2017 May 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I'm following this discussion because I'm having the same problem - "AdobeGCClient.exe *32" is eating up a lot of my CPU while I'm not using any Adobe products. This thread has apparently been marked as "question answered," but I haven't seen any answer, only a request for logs. Did I miss it somewhere? Would appreciate help on this. Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 16, 2017 May 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi jooonathan,

Apologies for the inconvenience.

I have sent you instructions to collect some logs from your machines that will help us in fixing this issue.

Thanks

Ashish

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 23, 2021 Sep 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can't send you logs from a work computer that is having this problem.

This is a very common problem.  There should be a common solution or a fix rolled out to customers.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am also seeing this same issue on computers only running Acrobat Reader. Exact same behavior as described, it's eating up all the processing on one core of my CPU (25% or so) constantly. As IT for my company this is distressing.

 

I'll be happy to submit logs. But I've seen this same issue on at least a dozen computers in my environment. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2021 Dec 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I cant even get adobe to do anything since this BS genuine service installed itself on my PC. I cant save as, rename, sign. I am beyond fustrated.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines