• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

InDesign 18 AND MacOS Ventura: missing panels

Participant ,
Nov 02, 2022 Nov 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

After a restart the default state of all CC apps seem to be that my panels are missing.

After ‘reset workspace’ they are live again.

Anyone else having this issue?

TOPICS
Bug

Views

537

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Pinned Replies

Adobe Employee , Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Hi All,

 

Thank you for being patient. Please confirm if you're using an external monitor. If yes, please try removing the external monitor and share the results.

Workaround:

Some users are finding relief by disabling the application frame and resetting the workspace as a solution.

 

We're still looking into the problem, which appears to be occurring on macOS Ventura.

 

We will keep you posted.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee , Nov 14, 2022 Nov 14, 2022

Hi All,

 

Thank you for being patient. I have logged a bug for the issue, and thank you, @philwareham, for sharing the logs. The team is investigating the issue. Could you please post the bug on the InDesign Uservoice page and share the link with us for tracking purposes?

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate
Explorer ,
Nov 02, 2022 Nov 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yep, me too. I still need to work some projects in ID2020 and it's not happy with the Ventura update. The only fix is to Reset Workspace upon launching. With this version of ID now 3 years old, they have broken it and probably aren't going to fix it. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 02, 2022 Nov 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have InDesign CC 2023 (v. 18) and Illustrator CC 2023 (v. 27) installed on a MacBook Pro 2021 (Apple M1 Pro chip) running Ventura.

 

I have no problems such as you describe with either application. After a restart each application and its files opens up exactly as they were closed.

 

Did this start with the new CC app installatons? Have you tried restoring preferences and caches in InDesign?

Here's how do to that in InDesign:

Adobe InDesign: Rebuilding Preferences and Cache Fileshttps://www.rockymountaintraining.com › adobe-...

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

As far as I can recall this is introduced after the update to Ventura: I updated my CC apps to the 2022 version before I took the jump into MacOS Ventura.

I do not use the application-frame option which I don't like, maybe you do?

Enclosed a screendump: left after a start of my M1 MacBookPro MacOS Ventura 13.0: all panels are missing.

Right: after a ‘Reset Workspace’ all is as expected.

This applies to InDesign 18.0, Illustrator 27.0 AND Photoshop 24.0.0 so I don't see how resetting prefs could help.

Other CC apps work in an 'application-frame' automatically so it does not apply to those: After Effects, Lightroom, Acrobat.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I always have application frame on and teach that to my students. It works much better for me and my students so never test without on. You might test turning it on.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Your best chance of getting the bug fixed is to test with and without Application Frame. If that seems to be the issue, place a report in InDesign User Voice in the Bugs section:

 

https://indesign.uservoice.com/forums/601180-adobe-indesign-bugs

 

Much more likely to work that listing it here where the bug will be missed!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Have not tested it yet, busy. But I think we both know the answer to that: the application frame will work without issues.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Just checked, when application frame is selected no problems.

I discovered something though: it seems something goes wrong with a custom workspace: when I select the standard  ‘Advanced’ workspace the problem is not there.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 03, 2022 Nov 03, 2022

Copy link to clipboard

Copied

So far, this bug seems to only be part of ID2020 as my ID2023 is working fine. Since not all my clients/projects have migrated to the newest version of ID, this causes problems for older docs. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 04, 2022 Nov 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same bug with latest CC 2023 version apps in Ventura. Resetting the workspace in each app (Photoshop, InDesign, Illustrator all having the issue for me) at startup fixes the issue until next restart. I don’t use the application frame.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 04, 2022 Nov 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Also, I use a custom workspace (which I've saved as a preset), not any of the defaults, since I have a specific panel layout I like.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Nov 04, 2022 Nov 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have 2022 at home and Ventura and I see the problem so far in Illustrator and InDesign.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 04, 2022 Nov 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

 

We are sorry for the frustration. We are checking with the team to see if this is a known issue. We will get back to you as soon as we hear any updates from them.

 

We will try our best to investigate the issue.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

 

Thank you for being patient. Please confirm if you're using an external monitor. If yes, please try removing the external monitor and share the results.

Workaround:

Some users are finding relief by disabling the application frame and resetting the workspace as a solution.

 

We're still looking into the problem, which appears to be occurring on macOS Ventura.

 

We will keep you posted.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I am using an external monitor (since it is a mac-mini, I cannot remove the monitor). I prefer to not use the Application Frame as this is not how I like my ID to function. Resetting the Workspace upon starting seems to be the only usable workaround. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes I have a second montor connected (main screen being the iMac itself), however the panels are all on the main monitor. Resetting the workspace does fix the issue until netx startup.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, @Steve Straus & @philwareham, for confirmation. Would you mind generating logs and uploading them to a shared location such as CC or Dropbox and sharing the URL with me over a private message?

 

Please share the make and model of the external monitor connected and the screenshot of the "About Mac" page with us so that I can go ahead and log a bug for the issue.

 

Please also share the screenshot of the missing panel on your machine.

 

We'll try our best to investigate and escalate the issue.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 09, 2022 Nov 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

OK, leave it with me, I'll collect the log and the rest of the info you want by tomorrow morning (UK time).

Cheers, Phil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Nov 10, 2022 Nov 10, 2022

Copy link to clipboard

Copied

To add: I am using an M1 Macbook Pro with 2 external monitors.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 14, 2022 Nov 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi All,

 

Thank you for being patient. I have logged a bug for the issue, and thank you, @philwareham, for sharing the logs. The team is investigating the issue. Could you please post the bug on the InDesign Uservoice page and share the link with us for tracking purposes?

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines