P: Copying metadata from videos in no longer working since last update

2 Votes
LEGEND ,
Oct 06, 2019 Oct 06, 2019

Copy link to clipboard

Copied

In the past it was possible to easily copy metadata from video files in lightroom classic to an edited copy of the video by using the built-in "Copy metadata..." and "Paste metadata.." functions. Since last patch of Lightroom Classic this does not work anymore. All fields in the copy dialog are empty even if the source video has metadata. However, the copy process still works with pictures. Only video files seem to be affected by the bug.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

5

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
5 Comments
LEGEND ,
Oct 07, 2019 Oct 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I've noticed the same thing. It's worked before, but the last couple of updates this hasn't worked. I've made sure that everything is check on the copy window the comes up when you select Copy Metadata, but when I paste, nothing is pasted and it erases anything that was already there. It also does not work if you use Sync MetaData.

It seems to work with photos, it's only videos that copy/sync metadata is not working.


Lightroom Classic version: 8.4.1 [ 201909111355-eb9b68f0 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-US
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.14.6 [18G95]
Application architecture: x64
Logical processor count: 16
Processor speed: 3.6 GHz
Built-in memory: 65,536.0 MB
Real memory available to Lightroom: 65,536.0 MB
Real memory used by Lightroom: 10,918.8 MB (16.6%)
Virtual memory used by Lightroom: 77,611.9 MB
Memory cache size: 4,409.4MB
Internal Camera Raw version: 11.4.1 [ 291 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 161MB / 32767MB (0%)
Camera Raw real memory: 161MB / 65536MB (0%)
Displays: 1) 5120x2880

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 07, 2019 Oct 07, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Thanks for reporting the issue. A bug is logged for the same. We will work on it.

Regards,
Sumeet

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 04, 2019 Nov 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom Classic 9.0 was released earlier today and contained a fix for this issue. Please give it a try and confirm it is working for you after updating. Thanks for your patience.
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Nov 10, 2019 Nov 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

The update to Lightroom Classic 9.0 seemed to have solved the problem. Copying metadata from video files works again.

Thanks !

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Nov 10, 2019 Nov 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Seems to be working fine for me also.

Votes

Translate

Translate

Report

Report