• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

P: I am unable to create a Slideshow.

1 Vote
Community Beginner ,
Jun 17, 2018 Jun 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When clicking on Preview or Play I get the message "An internal error has occurred: ?:0: attempto index a nil value". Had no problems prior t0 latest update. Windows 10 Pro with latest updates 32GB ram

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

18

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Oct 15, 2018 Oct 15, 2018
Greetings, 

The Lightroom Classic CC was updated today and contains a fix for this issue. Please download the new version and give it a try and let us know how it works.

Votes

Translate

Translate
16 Comments
Community Beginner ,
Jun 17, 2018 Jun 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

P.S. Have tried disabling all plug-ins. Makes no difference.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Jun 17, 2018 Jun 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Try rebooting your system after making sure all plugins are disabled. Try the slideshow again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 17, 2018 Jun 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for taking the trouble to reply - no luck I fear

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Jun 17, 2018 Jun 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Make sure none of the selected files is missing and has a '!' icon on the thumbnail.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

They are not have tried with different selections and different catalogs

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi David,

Are you facing this with different catalogs as well?

Could you share your catalog file to keniya@adobe.com along with the sample set of images where you are facing this issue?

Thanks,
Smit
Lightroom Classic Team

Smit | Lightroom Classic Team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Smit

Thanks for response. As my earlier note states I have tried different image selections and different catalogs. Will put catalog and files into Dropbox and send you the link.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

It would be helpful to collect a traceback log to determine where the error is coming from. Instructions https://forums.adobe.com/thread/925598.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 18, 2018 Jun 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Is this ok?

00000001 0.00000000 [5592] 8048 0000000000000000 ENTER: DllCanUnloadNow 
00000002 4.04362345 [5592] 11468 0000000000000000 ENTER: DllCanUnloadNow 
00000003 5.19718409 [17888] AgMessageProcessor :: request DEBUG sending observable request( userdata: 0000000022321D28, "setProxyCredentials", "", "" ) 
00000004 5.19721365 [17888]   
00000005 6.37562180 [17888] fjkhdfjhdfjk 
00000006 6.37860632 [17888] WPD Service responding. 
00000007 7.82348013 [17888] L:  
00000008 7.82351494 [17888] maybeAssignLayoutAttributeL had an unhandled key: margin_right 
00000009 7.82353973 [17888]   
00000010 14.36055946 [17888] AgMessageProcessor :: request DEBUG sending observable request( userdata: 000000002BF106C8, "get", "https://api-lr.adbecrsl.com/v1.0/catalogs?subtype=lightroom%3BX-lightroom";, nil ) 
00000011 14.36059...
https://api-lr.adbecrsl.com/v1.0/catalogs?subtype=lightroom%3BX-lightroom   nil   :traceback: 
00000013 16.91989708 [17888]   
00000014 53.62569046 [5592] 19352 0000000000000000 ENTER: DllCanUnloadNow 
00000015 55.37115479 [18156] ShellStreams: Attach 
00000016 55.37128067 [18156] ShellStreams: Initialized 
00000017 55.37215042 [18156] Resource DLL loaded at path C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Internet Services\ShellStreams.resources\en_GB.lproj\ShellStreamsLocalized.dll 
00000018 55.37216949 [18156] Not running under explorer. Will not set thread locale 
00000019 55.56342316 [18156] 16668 03EF5C58 ENTER: ShellStreamsFolder::ShellStreamsFolder 
00000020 55.56361389 [18156] pidl = 1f50e04fd020ea3a6910a2d8802b30309d140 -> 2e80853fd6f0ec379740b3d61b4a891711800 ->  
00000021 55.56367493 [18156]  
00000022 55.56373596 [18156] 16668 03EF5C58 ENTER: ShellStreamsFolder::CreateViewObject 
00000023 56.35900879 [18156] 16668 0447CB38 ENTER: ShellStreamsFolder::ShellStreamsFolder 
00000024 56.35914230 [18156] pidl = 1f50e04fd020ea3a6910a2d8802b30309d140 -> 2e80853fd6f0ec379740b3d61b4a891711800 ->  
00000025 56.35919189 [18156]  
00000026 56.35925674 [18156] 16668 0447CB38 ENTER: ShellStreamsFolder::CreateViewObject 
00000027 56.38678741 [18156] ShellStreams: Detach 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 22, 2018 Jun 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Simon - any response to the log?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 22, 2018 Jun 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Smit

Did you get the files I put on Dropbox?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 25, 2018 Jun 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi David, did you generate the traceback while you are reproducing the "An internal error has occurred: ?:0: attempto index a nil value" error?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 26, 2018 Jun 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Simon

I followed the instructions here:-

https://forums.adobe.com/thread/925598

Do you want me to repeat it?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 26, 2018 Jun 26, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi David, I sent you a private message to request the info.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 28, 2018 Jun 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

After looking at the log file that David sent me privately, I am able to help David resolve his issue.

Resolution:
Make sure that you have read/write access to this directory on your system

Windows: \Users\your account name\AppData\Local\Adobe/Lightroom\Caches\velo\
MacOS: /Users/your account name/Library/Caches/Adobe/Lightroom/velo

Or you can simply try to delete the folder altogether.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 15, 2018 Oct 15, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Greetings, 

The Lightroom Classic CC was updated today and contains a fix for this issue. Please download the new version and give it a try and let us know how it works.
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report