P: Not recognizing small brush movements with Wacom

2 Votes
Community Beginner ,
Jan 04, 2018 Jan 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LR Classic 7.1 on Windows 10 v1709
Wacom Intuos Photo

Video Link: https://youtu.be/mVVVyYn0MTE

This problem does not happen in PS, so I think the issue is limited to LR.
LR for Windows though. I cannot reproduce the issue on my MacBook Pro running OSX 10.11.6

When I make small movements with the Wacom pen, the mask is not applied, it is not until I move a good distance away while still pressing that I get the mask applied.

Bug Investigating
TOPICS
macOS , Windows

Views

4

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Enthusiast , Jan 04, 2018 Jan 04, 2018
I am seeing the same behavior, Warren. I will log a bug for it. 

Votes

Translate

Translate
14 Comments
Enthusiast ,
Jan 04, 2018 Jan 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I am seeing the same behavior, Warren. I will log a bug for it. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jan 04, 2018 Jan 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I just installed the new (non-Classic) LR CC v1.1 to try it out, and the same thing is happening.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Jan 04, 2018 Jan 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When I make small movements with the Wacom pen, the mask is not applied, it is not until I move a good distance away while still pressing that I get the mask applied.
I see very similar behavior on my Windows 7 system in PS with pressure sensitivity enabled. Make sure you have Density and Flow set to 100 in the LR Brush settings. You can also change the Wacom tablet pressure sensitivity for LR separate from PS as outlined at the below link. Scroll down to the section titled 'The Pen.'

https://www.slrlounge.com/set-up-your-wacom-intuos-pen-tablet-for-lightroom/

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jan 04, 2018 Jan 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Both are set at 100, I had utilized that article when troubleshooting this issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 24, 2018 Feb 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Folks,

I'm just going through some things and was wondering if version 7.2 fixed this issue for you. Can one of you let me know?

Thanks,

Rick

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Feb 24, 2018 Feb 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Rick it appears to be fixed with LR 7.2 on my Windows 7 system using a Wacom Intuos 4 tablet.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Feb 24, 2018 Feb 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Issue continues.

https://www.youtube.com/watch?v=K-_wc7qCJRo

LR7.2, Windows 10, Intuos Photo

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Apr 03, 2018 Apr 03, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Issue continues.

LR Classic 7.3, Windows 10 (Version 1709), Intuos Photo (PT S)(Driver version: 6.3.29-4)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
May 17, 2018 May 17, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Issue continues.

LR Classic 7.3.1, Windows 10 (Version  1803),  Intuos Photo (PT S)(Driver version: 6.3.29-6)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 18, 2018 May 18, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Yes. The issue is still open and in-process.
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jan 14, 2019 Jan 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

How long it takes to process this issue? ONE YEAR passed and LR Classic 8.1 still have this issue!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Feb 16, 2019 Feb 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Issue still open on LR Classic CC 8.2. C'mon, guys, I have an expensive tablet and I cannot use it from almost 1 year! 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 10, 2019 Dec 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

2 year update:

Still borked.

LR 9.1, Windows 10 (Version 1909), Intuos Photo (PT S)(Driver Version: 63.37-3)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
It's a shame.

Votes

Translate

Translate

Report

Report