• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Diagonal Red and Blue Lines Glitch

New Here ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I recently started having an issue with images, randomly the image gets replaced by these large diagonal lines on a white background.

The images are from a Canon 5D mark 4 raw.

I've re installed the lightroom as well as my entire CC suite. The issue is persisting.

Screen Shot 2017-03-03 at 1.19.41 PM.png

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

This is a corrupted file. The reason it is corrupted is because of some hardware malfunction. It could be the camera card, card reader or USB cable/USB port, hard disk or computer memory.

You need to import the photos again using different hardware, and if possible using an entirely different computer, to see if you can isolate the problem.

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Try unchecking the option Preferences > Performance > Use Graphics Processor.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Seems to persist after unchecking, reopening the program.

Screen Shot 2017-03-03 at 2.04.31 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

This is a corrupted file. The reason it is corrupted is because of some hardware malfunction. It could be the camera card, card reader or USB cable/USB port, hard disk or computer memory.

You need to import the photos again using different hardware, and if possible using an entirely different computer, to see if you can isolate the problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Then it's probably you have a hardware problem somewhere in the path from the camera to Lightroom: the memory card, USB cable, card reader, hard drive, memory. If this happens on photos you've imported into LR long ago, then it's probably not the camera memory card or USB cable and more likely your hard drive or memory.  If it's only happening on recently imported photos, it's more likely the memory card or USB cable (if you're using one).

If you have another computer with LR installed, try moving the suspect photos to that computer and seeing if the problem occurs there.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 03, 2017 Mar 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

You can see that indeed this is a file corruption problem from the fact that the small previews in the film strip show the same artifact as does the navigator preview. If it were a Lightroom GPU problem that doesn't happen.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 17, 2022 Aug 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I just had an instance where it only effected the bottom of the image and when I moved my mouse across the different photo previews it varied between showing the full preview and the damaged preview.  So the fact it's showing sometimes suggests the image is still saved somewhere.  I'd love to know a workaround to retrieve images when this happens.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 17, 2022 Aug 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
quote

I'd love to know a workaround to retrieve images when this happens.


By @biancai67598608

 

Restore a backup copy of this photo file.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines