• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Greyed out images in library (previous posted solutions doesn't work)

New Here ,
Mar 09, 2022 Mar 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

Some imported images in lightroom are greyed out. I've tried changing the colour management profile, update lightroom, remove preview file from the catalog folder and updated windows. Neither of these things make it work.

 

Some of the photos are greyed out and have an explanation mark, some are just greyed out. Selecting the greyed out photos results in a little symbol with the text "loading" next to "preset" to the right with no information shown while selected.

 

Please help.

 

joana lightroom.jpg

TOPICS
Windows

Views

48

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 09, 2022 Mar 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

First up, deal with your issues of missing photos and missing folders.

See:

https://www.computer-darkroom.com/lr2_find_folder/find-folder.htm

 

Recommend starting with correcting the folders. updating folder locations. Fixing folder problems will likely fix image location problems.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 09, 2022 Mar 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

"...remove preview file from the catalog folder..."

This will result in the previews being 'greyed out' until the Catalog re-builds the preview cache images. You will need to wait. You could force the re-build (for selected previews) from the Menu: Library > Previews > Build.....

2022-03-10 12_08_10-Window.jpg

 

The previews with the exclamation mark [!] cannot be found by the catalog. They are "Missing".  Previews cannot be re-built if LrC cannot find the original files.

The same applies to Missing Folders [?]

See the link given by @GoldingD 

2022-03-10 12_08_23-Window.jpg2022-03-10 12_08_36-Window.jpg

 

Another possible problem is the existence of two similar named Folders. Possibly you have been infected by the "Capitalization" bug, or just mean "2012 for the second folder?

2022-03-10 12_09_11-Window.jpg

 

 

 

Regards. My System: Lr-Classic 12.1 Photoshop 24.0.1, ACR 15.1, Lightroom 6.1, Lr-iOS 8.0.8, Bridge 13.0.1, Windows-11.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines