Import does not respect keyword and collection settings

New Here ,
Mar 19, 2022 Mar 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Environment:

 - Lightroom Classic v11.12,

 - MacOS 12.2.1

 

Issue:

When I import photos, the keywords and the destination collection I set are not taken into account.

The photos are imported, but don't have the keywords and are not in the expected collection.

In addition, the smart collection "Previous Import" is also empty. 

 

When I restart LrC, the keywords and collection are still not set. However the photos are in the "Previous Import" collection.

 

 

TOPICS
macOS

Views

44

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 19, 2022 Mar 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I test the same scenario with a new, empty catalog, I cannot reproduce the issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 20, 2022 Mar 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

In addition, I just noticed that after importing, the photo count on the destination folder is 0, even though the photos are in it.

After restarting LrC, the count is correct.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

Save time with Adobe Express quick actions