Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom Classic 11 - preview rendering is really slow on i9 MacBook Pro running macOS Monterey

Explorer ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

upgraded my 2018 MBP with i9 and 16GB RAM from Mojave to Monterey for getting the new Lightroom Classic installed.

The rendering of standard previews is really really slow mow.

 2340 cRaw Canon R5 it took on my iMac Pro with Mojave and LRC 10.4 and 32GB RAM

11,38 minutes

On the MBP 43,38 minutes 

Where coud be the problem ???

 

Any ideas ???

 

Best Dirk

 

 

{Thread title edited by moderator}

TOPICS
macOS

Views

158

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

We're sorry about the trouble with Lightroom Classic 11.0 on your Macbook Pro. Please ensure that Lightroom Classic has the necessary permissions on macOS Monteray by following the steps suggested below:

1. Go to the System Preferences for your Mac, then Security and Privacy, then select the Privacy tab.

2. Then select Accessibility from the list to the left & check if Lightroom Classic is added to the list with a check mark in front of it.

3. If Lightroom Classic is not a part of the list, please add it by unlocking the window first using the lock at the bottom left, then clicking the + icon & navigating to the Applications folder.

4. Also, grant permissions to Lightroom Classic under Full disk access located in the same list as Accessibility.

5. Once done, restart the Mac & check if it helps.

 

If the issue persists, you can try to reset the preferences of Lightroom Classic using the steps mentioned here: https://adobe.ly/2JSym5e

Please backup your presets prior to resetting the preferences.

 

Let us know how it goes!

Regards,

Nikunj

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Nikunj,

 

thanks for your tips ! I did that. 

LR Classic was not activated in the sytem Prefs but was working on the iMAc Pro well but now maybe better 🙂

The reason for the MBP being so slow was the import preset on the MBP an LRC. 

 

It was a duplicate from the iMAc for sure.Without the Import Preset the MBP was working normal and fast.

So I mad a new import preset on the MBP - same setting and now it works fast again.

 

The import preset was the problem ! I dont know why 🙂

 

Thanks for your help

 

Dirk

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines