• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Lightroom classic stopped detecting people

Community Beginner ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi all since the march 23 update ,in the develop mode the people recognition stopped working.It will not open mask for people or then the available individual feature masks.All was fine before and in Photoshop it all works fine.It will allow me to use the mask subject option but will not open people or then associated masks.Any help or tips will be great thank you

Greg

Views

743

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

in the future, to find the best place to post your message, use the list here, https://community.adobe.com/

 

p.s. i don't think the adobe website, and forums in particular, are easy to navigate, so don't spend a lot of time searching that forum list. do your best and we'll move the post if it helps you get responses.

 

<moved from using the community>

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

What exact version of Lightroom?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Please do the LR menu command Help > System Info and copy/paste the entire contents here so we can see the exact versions of LR, your hardware, and drivers LR thinks you're running.

 

LR recently introduced restrictions on which graphics hardware is compatible with People masking, but we'll need to see your Help > System Info to determine if that applies to you.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 12, 2024 Jan 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same problem. Here's the details from one of my systems ...

 

Lightroom version: 6.0 [1014445]
License: Perpetual
Operating system: Windows 8.1 Home Premium Edition
Version: 6.3 [9600]
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 2.9 GHz
Built-in memory: 16375.8 MB
Real memory available to Lightroom: 16375.8 MB
Real memory used by Lightroom: 290.3 MB (1.7%)
Virtual memory used by Lightroom: 245.3 MB
Memory cache size: 0.0 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1080
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No
 
Graphics Processor Info: 
AMD Radeon HD 6450
 
Check OpenGL support: Passed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 3.3.13411 Core Profile Context 15.201.2501.0
Renderer: AMD Radeon HD 6450
LanguageVersion: 4.40
 
 
Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: C:\Users\Library\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Library\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom
 
Installed Plugins: 
1) Behance
2) Canon Tether Plugin
3) Facebook
4) Flickr
5) Leica Tether Plugin
6) Nikon Tether Plugin
 
Config.lua flags: None
 
Adapter #1: Vendor : 1002
Device : 6779
Subsystem : 90971b0a
Revision : 0
Video Memory : 1008
Adapter #2: Vendor : 1414
Device : 8c
Subsystem : 0
Revision : 0
Video Memory : 0
AudioDeviceIOBlockSize: 1024
AudioDeviceName: AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x102
Direct2DEnabled: false
GPUDevice: not available
OGLEnabled: true

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 12, 2024 Jan 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

How is it that the reply by kathleen3048670 is marked as correct?

 

Two different Lr versions, one apparently a bit under a year old, the other, Lr perpetual, was sunsetted  years ago. In the case of Lr 6.0, the Face Detection stopped working years ago.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 12, 2024 Jan 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for the reply. I don't know why my response was marked correct.

 

Yes, LR 6 was sunsetted, but we are using it. And thanks for letting us know Face Detection stopped working a long time ago. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines