Lightroom email

Participant ,
Dec 22, 2021 Dec 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

How about this issue?

I have not been able to use LRC v11(Windows 2H21) email since it didn't seem to recognize my password to validate me. This problem began before the 2FA was instituted.

The short story is that by turning off the 2F Authorization the email worked and vice versa. However, on any photo that was emailed, my copyright message appeared in the middle. The only control I thought might turn this off was the question about including Metadata. I unchecked that box but the copyright message persisted.

Any ideas about how to stop this copyright message from being placed on the emailed image? Of course this also raises the issue of what to do in March when 2FA becomes the law and cannot be turned off?

Thanks,

Richard

Richard

TOPICS
Windows

Views

74

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Dec 23, 2021 Dec 23, 2021
Hello Richard, The copyright watermark on your emailed photos and your 2FA settings are two unrelated issues. Copyright info on emailed photos are applied because of a setting in your email preferences when exporting. You must untick the Watermark option at the bottom of the email image settings. Export > Email (via dropdown) > scroll to the bottom and untick Watermark.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It's likely that you will need Adobe support to reset your 2FA settings as it's tied to your Adobe ID. If you are logged in to your Adobe account you can click on the help link under your profile picture.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

cmgap,
Thanks for the response. Do you know what it is in my 2FA settings that
causes the copyright message to appear on emailed photos?
Richard

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello Richard,

The copyright watermark on your emailed photos and your 2FA settings are two unrelated issues.

Copyright info on emailed photos are applied because of a setting in your email preferences when exporting. You must untick the Watermark option at the bottom of the email image settings.

 

Export > Email (via dropdown) > scroll to the bottom and untick Watermark.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 23, 2021 Dec 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
cmgap,
Thank you so much. Problem fixed.
Am I the only one whose LR email stopped functioning when 2FA was inflicted
on me?
Richard

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines