Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lost watermarks during upgrade

New Here ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I just upgrade to Lightroom Classic v11.0.  I had saved watermark presets using png files.  These presets no longer exist.  I tried to create them, and it still says that png or jpg files are acceptable, but png files remain "grayed out" and unselectable.

TOPICS
macOS

Views

25

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 29, 2021 Oct 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I've tested on several Macs and find the watermarks are present from versions 10 to 11.  The odd behavior of your PNG files being grayed out makes me think you might have a corrupt preference file.

 

This procedure works for both Lightroom Classic and Lightroom Desktop.

If you are using Lightroom Desktop it can change the location of your local storage. Please review this setting after resetting preferences. 

 

Reset Procedure:

1. Close Lightroom.

2. Hold down [Alt/Opt]+[Shift] while restarting Lightroom.

3. Overwrite the Preferences when prompted by the dialog.

4. Close Lightroom.

5. Restart Lightroom.

 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines