P: Lightroom Mobile: Share fails (tries to download) despite raw available (iOS/iPadOS)

0 Votes
Engaged ,
Sep 28, 2020 Sep 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sharing fails:

 

854AB9AABC58471EBFC3BD12044CA4-76626806-e152-478a-8bbc-5ced4a6d9379-749780589.jpeg854AB9AABC58471EBFC3BD12044CA4-76626806-e152-478a-8bbc-5ced4a6d9379-749780589.jpeg

despite having the raw locally:

 

883D7168EAF54269900E615F9D8E8A-7f4503c5-d423-4740-9d2f-62d385a63507-1798174361.jpeg883D7168EAF54269900E615F9D8E8A-7f4503c5-d423-4740-9d2f-62d385a63507-1798174361.jpeg
Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

145

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 08, 2020 Dec 08, 2020
Greetings, Updates to the Adobe Photography Products were released yesterday and include a fix for this issue. Please install the December update, restart your system and verify that you are no longer experiencing the issue. Thank you for your assistance in reporting, providing additional information and, most of all, for your patience.

Votes

Translate

Translate
7 Comments
Adobe Employee ,
Sep 29, 2020 Sep 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am not seeing  this on my iPAd using 5.4.2 and iOS 14.7 13.7. There is a brief progress bar and then the Share dialog appears. 

 

I have set the raw file to Store locally by Album.  I have the original CR2 local and the original in the Cloud. 

 

Does your progress bar ever show movement?

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Sep 29, 2020 Sep 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

14.7? This build must be pretty darn stable! ;o)

 

After a reboot of the app, it goes beyond, BUT displaying this “downloading message” makes no sense at all when stored locally. QC?

 

By the way, despite having downloaded the raws on this device AND toggled the “store locally” (to prevent any data loss!) it often “re-downloads” one last image for a brief moment:

 

E292C4F98BE5441B9F0C8AB6AB96F0-ce5a25db-460c-4141-8384-0a6b23c7f906-1347897096.jpeg


Is this a known behavior, something to worry about data loss? Need to write a new bug?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 29, 2020 Sep 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I see that too. I don't know if it is significant to the process or a bug. I've asked the team to chime in.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 05, 2020 Oct 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We've written a bug on it. Thanks for the info Antoine. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Oct 05, 2020 Oct 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You’re welcome 😉 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 08, 2020 Dec 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Greetings,

Updates to the Adobe Photography Products were released yesterday and include a fix for this issue. Please install the December update, restart your system and verify that you are no longer experiencing the issue.

Thank you for your assistance in reporting, providing additional information and, most of all, for your patience.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Engaged ,
Dec 19, 2020 Dec 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Rikk,

I couldn’t reproduce the issue, so it seems solved, indeed. Thanks.

However: rendering seems much slower: 10 to 15 s for an image on iPad Pro. I don’t remember rendering being so slow, but I might be biased...

Votes

Translate

Translate

Report

Report