Skip to main content
Participating Frequently
March 1, 2025
Question

AbrupWondows/Android/Cloud sync failure

• March 1, 2025
  • 1 reply
  • 611 views

Lightroom niezbędny od kilku lat. Zawsze dobrze dobrze. Za każdym razem, gdy dodałem zdjęcie na telefon, zsynchronizowano się z moim komputerem - ASUS Vivobook, Windows 11 Intel Core i5-13500H 13. generacji, 16 GB pamięci RAM Intel Iris XE Graphics. Komputer jest podłączony do dysku zewnętrznego, na którym znajduje się archiwum plików (żeby nie zablokować pamięci komputera) na komputerze i na dysku jest miejsce pamięci.  Podczas wyjazdu do USA stworzyłem folder (zawsze tak wykonanie i zawsze działało) Bacz na USA. Podczas codziennego wyjścia dodawałem zdjęcia z telefonu, było ich tam 519 i wszystkie zdjęcia się na komputerze po powrocie synchronizowały. Wczoraj rano (minęło już 24 godziny) dodałem zdjęcia z 3 kart pamięci. Zrobiłem to tak jak zawsze. Po włożeniu kart do komputera,  czekałem aż się załadują i następnie zniknie  niebieski pasek, co oznacza, że ​​zdjęcia zostały przesłane. Po dodaniu zdjęć, pokazano mi około 1600 zdjęć w folderze. Niebieskie kółko w rigcht rogu zaczęło się obracać, aby dać znać, że synchronizuje się. Od początku Było ich tam 519 i wszystkie późniejsze się pojawiły na komputerze po awarii.  W tej chwili mam około 1600 zdjęć w ciągłej synchronizacji, a z niewiadomych przyczyn w folderze pojawiło się 2600 zdjęć. Trwa ciągła synchronizacja, a lightroom już kilka razy się zawiesił. Nie mam dostępu do zdjęć, program w moim komputerze nie  jest dostępny. Nadal mam 510 zdjęć na telefonie oraz desktop,  komputer synchronizował się od 24 h. Wylogowałem się i zalogowałem się ponownie. Odinstalowałem program. Zainstalowałem ponownie  Nic nie można zrobić Ciągle się synchronizuje, program jest bezużyteczny.. Zaczynam wątpić, za co płacę..

1 reply

Participating Frequently
March 1, 2025

Przepraszam mam 60 lat nie do końca rozumiem działanie programu. W tej chwili rozważam zakończenie korzystania ponieważ jest bezużyteczny. 

Community Manager
March 7, 2025

Hi @krystynagdynia! I totally understand the frustration.

Here's something we can try:

1. Go to Lightroom on the Web and check the "Sync error" folder under "All Photos."
  2. Pause the Sync function on all active devices and make sure you have backups of the files you're trying to upload.
  3. Clear the "Sync error" folder and empty the "Deleted" folder.
  4. Try reuploading the images.

Hope this helps!

Alek

*(If you mention me with an @, like @Aleke, I’ll get a notification and can respond faster.)*
Participating Frequently
March 16, 2025

I got myself into trouble. I have about 600 GB of data in the cloud. I used a USB drive as a portable storage. The copies of the photo data do not fit on the USB drive. Due to an error, I deleted all copies from the storage. They are still on the cloud. How do I set the program so that it does not download copies of all older photos to the storage? How do I set it so that I can indicate the folders which copies I need? At the moment, when I do not have access to the Internet, I cannot edit photos because they are not synchronized...Thx.