Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Failed To Load Development Version

New Here ,
Nov 21, 2017 Nov 21, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello im having issues with Lightroom CC on my phone (android). everytime i try to edit a photo it just shows that its trying to load the image, then it says "faild to load development version" then continues to have the little spinning wheel. All im trying to do is export a picture and it tells me i have no internet connection even though i do. Please help ive been trying for the past hour and nothings working 😕

TOPICS
Problem or error, Sync

Views

17.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2017 Nov 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Did u ever find a solution for this?? I am having the EXACT same problem!      

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2017 Dec 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

The only thing I have found to get it to work is turn off my wifi then turn it back on.

I think what is happening is Lightroom disconnects from wifi when my phone goes to sleep and it doesn't reconnect.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advocate ,
Dec 15, 2017 Dec 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Check that you have 'Prevent From Sleep' enables in the Lr settings on your device.

That prevents your device from sleeping while connected to charge during a sync session.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 08, 2018 Feb 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Just started the Failure to load development error. I have been using a Samsung Galaxy tab A and LR CC for months just fine. I do not a Prevent From Sleep choice in settings. I cannot import new images into LR CC either. Any help appreciated.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 26, 2021 Jun 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I am also facing the exact same problem whenever I try to open a photo in lightroom then I couldn't open it and they show this message failed to load development option. So I don't know what should I do? Fixed this problem Adobe.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 08, 2018 Apr 08, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I've just started experiencing the same.

Anybody found a fix?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2018 May 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Exactly the same problem!

Not solved yet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 23, 2018 May 23, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I turned my WiFi off and back on and then restarted the app.  I think my problem is due to slow internet upload speeds.  Downloads are fast but uploads aren't which I think causes issues when doing cloud computing.

-dave

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 18, 2019 Mar 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I ended up uninstalling and reinstalling the app and mine is now working  again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 02, 2019 Apr 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Not exactly the same problem but I get the same message. I have a Samsung Tab A clone. What seems to be happening is LR is confusing the SD card that I have inserted permanently as added storage with the SD card from my camera that I am reading as USB external storage. It writes all or some of its info out to the camera card instead of the internal card.

Then when you later reopen LR it goes to the internal card and presents blank photos. Ii

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 17, 2019 Sep 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Mine occurred the same error. 

I've noticed that it was no account logged in.

I could try to re-login. But when I saw I've just erased all the app data yet.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines