• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Maybe a small bug in menus?

Explorer ,
Sep 05, 2023 Sep 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have some menus added with color through EDIT ->MENUS...

But lately some colors are missing, BLUE, VIOLET and GRAY.

Menu items with these colors "disappeared" they only show up with a cursor roll-over. 

As demonstrated here:

Photoshop_beta.png

Blue appears when rollover with the cursor.

In the menu  EDIT->MENUS... these colors will also not appear

menu.png

Switching "SHOW MENU COLORS" on/off in SETTINGS->PREFERENCES->INTERFACE doesn't help. Neither does reseting PS to default preferences

This hapens only in Ps beta (25.1.0) since one of the latest updates. in Ps (24.7.0) it works fine.

Photoshop_2023.png

As a workaround i changed the menu's in Ps beta i want to highlite to only the visible colors RED, ORANGE, YELLOW and GREEN. Less clear for me then with all the colors but it is workable. Maybe it is something in the settings i missed or it is a bug.

Mac Ventura 13.5.1 on M1

TOPICS
Desktop-macOS

Views

103

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Sep 07, 2023 Sep 07, 2023

Thank you Cory, i already followed your tips which i found in another thread earlier on but reseting did not help.

I wrote in my post 'Neither does reseting PS to default preferences', but i meant to say PS beta instead of PS.

 

Having said that, tonight there was an update for beta and (drumroll...) i checked the menu settings and now all colors are visible again, so i changed the colors i missed back to my original choice. 

 

Or it was a fix in the beta, or the update overwrote a (wrong) setting. 

...

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Sep 07, 2023 Sep 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Pieter van Roijen 

 

Try resetting Prefs for the Beta:

/Users/yourname/Library/Preferences/ Photoshop Beta Settings (Mac Ventura)

/Users/yourname/Library/Preferences/Adobe\ Photoshop\ \(Beta\)\ Settings (Mac)
C:\Users\user name\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop (Beta)\Adobe Photoshop (Beta) Settings )Win)

Launch BETA Photoshop While Pressing The Keyboard Shortcut

With Photoshop closed, press and hold Shift+Ctrl+Alt (Win) / Shift+Command+Option (Mac) on your keyboard and then Launch Photoshop the way you normally would.

https://helpx.adobe.com/photoshop/using/preferences.html#Manually 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 07, 2023 Sep 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you Cory, i already followed your tips which i found in another thread earlier on but reseting did not help.

I wrote in my post 'Neither does reseting PS to default preferences', but i meant to say PS beta instead of PS.

 

Having said that, tonight there was an update for beta and (drumroll...) i checked the menu settings and now all colors are visible again, so i changed the colors i missed back to my original choice. 

 

Or it was a fix in the beta, or the update overwrote a (wrong) setting.  Glad to say that whatever it was it fixed my problem.

Sometimes happiness do exists in small things.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines