Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


My Brush is not working properly

Community Beginner ,
Jul 09, 2021 Jul 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi guys, the first two images is what happening to all my Photoshop brushes regardless which brushes do I use. It creates the disconnected lines and its width is not uniform eventhough I draw with the same pressure. I tried to draw in Paint tool Sai and I attached the image here as well. It works perfectly fine. So I don't think my tablet screen or my pen are the issue. Does anyone experience the same thing and how do I fix this? T . T

MuhammadAfiq5FFD_0-1625885369271.png

MuhammadAfiq5FFD_1-1625885414830.pngMuhammadAfiq5FFD_2-1625885446922.png

 

 

 

TOPICS
Crash or freeze, How to, Performance, Problem or error

Views

43

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 10, 2021 Jul 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, but you have not offered anything useful like actual info on your system, your tablet, your brush settings. Just because it works in one program mustn't mean it works elsewhere.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2021 Jul 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you very much for your reply, and sorry for the lack of info.

 

The following are what I'm using:
-Processor Intel(R) Core(TM) i5-10210U CPU @ 1.60GHz 2.11 GHz
-RAM 8.00 GB

-64-bit operating system
-Photoshop version 22.4.2

-Wacom Cintiq 16 Creative Pen Display 16.6x11.2inch tablet

(DTK-1660/K1-CX)

 

The following screenshots show the setting for one of my brushes:

Kapik_1-1625908866921.pngKapik_2-1625908896971.pngKapik_3-1625908909901.pngKapik_4-1625908928157.pngKapik_5-1625908960174.png

 

As mentioned previously, the same problem also happened to other brushes. But the brush setting given is what I used the most.

 

Please let me know if you need further info.

Kap

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines