New: Updates to Apple Silicon Betas including MP3 support

Adobe Employee ,
Feb 23, 2021 Feb 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Today we have new Beta versions of Premiere Pro, Media Encoder, and Audition for Apple Silicon M1 Macs! You can find the latest updates in the Creative Cloud Desktop app on your M1 Mac. Check the Updates section, or the Beta section in the sidebar. If you don't yet see the updates, choose Help > Check for Updates.

 

Premiere Pro v15.1.0.10 includes the following:

  • The latest improvements and feature development from the Intel Beta versions
  • Support for MP3 playback and export
  • Improved playback performance tuned for the M1 chip
  • Fix for an issue where a Team Projects collaborator may not be shown as Online
  • Fix for an issue where creating proxy media could fail
  • Fix for an issue where some MXF HEVC media could show frames out of order

 

Audition v14.1.0.7 includes the following:

  • The latest bug fixes and performance improvements for M1 chips
  • Full support for MP3 playback and export
  • Support for MXF media

 

Known issues:

  • Exporting an MP3 file from the timeline in Premiere Pro can create a file that is longer than the selected In/Out points

 

An update is also available for Media Encoder and will be available soon for Premiere Rush.

 

Please continue to submit feedback, and thank you!

TOPICS
Feedback, Performance

Views

258

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 24, 2021 Feb 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Have just updated to this version but now a long project I've spent weeks on is giving me this error: "offline material is present in this export and has online proxies attached. offline material will be encoded using the proxies".  When I try and relink the full res media I get a generic import failure. Any idea how to fix this? Project was working fine before the update...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 24, 2021 Feb 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

@louiseg65155318 That sounds like some of the full res media is offline. Are you on the M1 Beta, or are you using the Beta on Intel Mac/Windows? Also could you check the "Status" column in the Project panel list view and look through your media to see which clips are offline, and check what kind of media they are, meaning which file format and codec? Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines