• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Switch Audio Multicam Broken / Big Audio Issues

Explorer ,
Jun 30, 2023 Jun 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Version of the app: 23.5

Platform and OS version: MacBook Pro 16-inch 2021, Apple M1 Max, 64GB RAM, Ventura 13.4.1

Basic steps to reproduce the problem: Shown in videos and description

Expected result and actual result: The multicam is sticking, slow, pressing play can take up to 10 seconds to start, and longer timelines can become unusable in many instances... The multicam should run smoothly (if the multicam is video only, it does run smoothly, therefore I believe this is audio related and this needs to be rethought)

 

Switch audio multicams are very broken. I think that it is mostly related to audio and some coding issues. However, it becomes almost unusable with anything more complex than something very basic. Mixing frame rates, resolutions, and audio channels and things begin to break. I how found that problems arise MOSTLY when you are dealing with any camera that records multiple channels of audio. Premiere seems to be ok with a stereo pair, mono and dual mono audio... but if things start going beyond that, Premiere can't hang.

These videos show some of the issues, but these don't show all of the issues... only the ones I can recreate relatively easily. When placing multicams into a sequence (even with proxy media and matching timeline settings) things go south relatively quickly. This isn't isolated to swith audio multicams, however switch audio multicams are what I've been using for years and I encounter the problems most when using that.

I use switch audio because it is the cleanest way to make MC's in my opinion, it's non-destructive, but most importantly, double clicking on the audio pulls it up in the source monitor rather than taking you inside the multicam (Camera 1 and All Cameras seem to open the MC in timeline view whenever you click on the audio, very annoying) (if anyone knows of a way to prevent that from happening, I would love to know)

ISSUE #1

ISSUE #2

 

ISSUE #3

Bug Unresolved
TOPICS
Editing and playback , Performance or Stability , Sound , User experience or interface

Views

95

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation