Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Audio out of sync after using media encoder

New Here ,
Sep 12, 2021 Sep 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have a 12 minute video i want to edit, my first problem was that the entire video was out of sync with the audio. The audio was approximately 1 second behind. I followed the instructions of using adobe media encoder and I put the video back into premiere. Then the audio was fine until the last 2 minutes.  the audio was 1 second ahead of the video. How do i fix this? I only wanted to do 2 very simple edits to a simple video and ive spent hours trying to figure this out. 
PC specs 

CPU intel i9

GPU RTX 2070 

RAM 16 gbs of ddr4 

TOPICS
Audio, Editing, Error or problem, How to, Import

Views

52

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 12, 2021 Sep 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If the footage is variable framerate convert to constant framerate with Handbrake or Shutter Encoder before bringing into Premiere.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Sep 12, 2021 Sep 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines