• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
31

FIXED: Export issue for H.264 and HEVC with Premiere Pro 23.1

Adobe Employee ,
Dec 13, 2022 Dec 13, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This issue has been fixed in Premiere Pro version 23.2.  Please update to get the fix.
 
We have identified a file name issue affecting H.264 and HEVC/H.265 exports on Windows with Premiere Pro 23.1
 
The issue impacts H.264 and HEVC/H.265 exports to folders with names that use double-byte characters, such as Chinese, Japanese, Korean, or extended ASCII characters, like accents and umlauts. Affected users will see this message: File importer detected an inconsistency in the file structure of %filename.mp4%. Reading and writing this file’s metadata (XMP) has been disabled.
 
If you are experiencing this issue, use one of these options:
  • Please update to version 23.2 where the issue is fixed
  • The following workarounds are for 23.1
    • Choose an export destination folder that uses only single-byte ASCII English characters (no accents, umlauts, etc.)
    • Export to a different format, such as Apple ProRes.
    • For H.264 exports only: disable hardware-accelerated encoding.
TOPICS
Error or problem , Export , Hardware or GPU

Views

24.7K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Feb 16, 2023 Feb 16, 2023

I'm pleased to announce that Premiere Pro version 23.2 has just been released with a fix for this issue and some other nice features.  Please update to get the fix.

Votes

Translate

Translate

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

  

Votes

Translate

Translate
replies 427 Replies 427
Community Beginner ,
Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The problem I had is that the name of the export folder had non basic English characters. After changing it the problem went away.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

@Kirmac, thanks for letting us know this worked for you and you were able to get your project exported.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 23, 2023 Jan 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Many thanks!
I had the same issue and you helped me a lot 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 14, 2022 Dec 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

After the latest update I have the same problem. I use H.264. I have plenty of storage space on my harddrive, so that is not the problem. I have changed to Mercury Playback Engine Software Only and use Software Encoding in Export settings. Still doesn't work. I have also tried different Bitrate settings.

The only thing that works for me is when I export to an external drive or even the SD card. Just so you know 🙂 

(I live in Sweden.)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The workaround is actually disabling hardware-accelerated encoding in the export window. Toggle open the video section and find Performance under Encoding settings.  Change it to Software Encoding.  Hope this helps.Screen Shot 2022-12-15 at 8.47.32 AM.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

That did not work for me. I restored to version 23.0 and now it works.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 19, 2022 Dec 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

funcionou pra mim, obrigado.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 01, 2023 Jan 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

That worked for me. Thanx but please solve the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 04, 2023 Jan 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

thank you,

ลองเปลี่ยนแบบนี้ดูนะ version 23 ผม export ได้

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

And do you guys at Adobe find that bypassing hardware encoding is really a solution ? How can it takes more than one month to correct such a obvious bug ? I really would like to understand how is it possible. Are there some Adobe Premiere Pro coders in this forum to explain how it works ?

Thanks !

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 09, 2023 Feb 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'll be doing my edits in the previous version before I try this workaround. I feel the same way about new updates not resolving issues we have to work around - not happy. The other issue is I'm not an IT person so workarounds are not helpful.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 01, 2023 Feb 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

That worked for me! Thanks Francis

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I restored version 23.0 the problem went away

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please solve it as soon as possible. Is really anoying to avoid accents when my first name and user profile has it.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

We fully understand the inconvenience and are working hard on a fix.  In the meantime, you can turn off hardware-accelerated encoding.  If that is not acceptable, I recommend rolling back to the 23.0 version. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 06, 2023 Feb 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

how do I roll back to previous versions?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I had the same problem. I deleted the new version and installed the old version, which is 22.6 and my problem is gone, I ask you to try

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Version 23.0 is also unaffected

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The problem was solved, after i disabled the "hardware-accelerated encoding".
Thanks for the sugestion.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Glad to hear this worked for you

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hasta ahora he intentado todas las opciones que han brindado aquí y ninguna funciona, versiones anteriores, formatos diferentes al H.264, exportar en unidades externas, cambiar nombres, crear nuevos proyectos... ninguno me funciona ylo necesito. 😞

 

Soy de Colombia

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 15, 2022 Dec 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

 

¡Oh, pobre alma dulce! ¿Ha intentado cambiar el nombre de la carpeta de salida y el nombre de la exportación? A la versión más nueva no le gustan las letras que no están en inglés. Además, si eso no ayuda, simplemente cambie la versión de Premiere a una versión 22.

 

KirmmElla_1-1671173087983.png

 

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 16, 2022 Dec 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I tried every possible solutions coming from Adobe (and another "experts" forums) but nothing really fixed the issue.

My only personal and possible logical solution was to uninstall Premiere with the lastest version and reinstall the last one when it worked normal, the problem was fixed.

The only thing I guess is not so cool... is to make a step backwards to fix a problem that it is supposed as an upgrade.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 19, 2022 Dec 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I work around this problem by saving the output mp4 (h.264) file in a different folder than where the Premiere project file is saved.

Even though I use Portuguese characters in the file name and hardware acceleration, the file is exported correctly.

So in my case, I can't export the mp4 file in the same folder as the Premiere project file.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines