Premiere Pro 2020 stopping playback

New Here ,
Oct 10, 2020 Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello
My Premiere Pro 2020 is consantly stopping playback during the editing.
And this is not a case of performance or other tech issues known to me. It is just a clean video with no FX.

When I press space to start the playback, it plays for a 1-3 seconds and just stops, like I would be using keyboard to pause it.

TOPICS
Error or problem

Views

316

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Oct 10, 2020 Oct 10, 2020
Thank you all for responses.After 2+ hours of trying to solve my problem, I tried disconnecting some of my USB devices, and that worked. I don't know how the hell this solved my problem, but I guess it had to do with my faulty camera. I'm leaving this here, so maybe someone will find this useful. Cheers and thank you.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Oct 10, 2020 Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 10, 2020 Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

try the following:

01. clean media cache

02. trash the preferences

03. delete the render files

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 10, 2020 Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

does it play smoothly in the source monitor?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 10, 2020 Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you all for responses.

After 2+ hours of trying to solve my problem, I tried disconnecting some of my USB devices, and that worked. I don't know how the hell this solved my problem, but I guess it had to do with my faulty camera.
I'm leaving this here, so maybe someone will find this useful.
Cheers and thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, on behalf of the community.


Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 24, 2022 Apr 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

OH MY GOODNESS THANK YOU. I had the same issue for weeks, and I never would have thought that unplugging, same with you, my usb camera, would fix it. YOU ARE A LIFESAVER ❤️

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 01, 2022 May 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

There was a similar problem. Disabling external usb drives helped. But the problem returned when connecting the bluetooth speaker.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines