Highlighted

The Adobe product that installed Media Encoder has not activated

New Here ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

My Adobe Media Encoder CS4 was working perfectly.

I even exported a video one morning and that same afternoon it refused and gave me the following message:

"Thank you for using Adobe Media Encoder CS4. The Adobe product that installed Media Encoder has not activated.

Please launch and activate that Adobe product before continuing to use Media Encoder"

I reinstalled a couple of times, but nothing changed.

I uninstalled and installed CS5, it launched once then gave me the same message all over again.

I even tried to install it on another computer and it's giving me the same result.

I have been working on this video more a month, and I can't even export it.

Can anyone help ? I have a deadline to meet

Thanks a lot

Go into:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

delete amtlib.dll

Go to :

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6

copy amtlib.dll from there to:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

If you use 32-bit versions or version prior to CS6 then choose the correct folders for your case.

Views

24.3K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

The Adobe product that installed Media Encoder has not activated

New Here ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

My Adobe Media Encoder CS4 was working perfectly.

I even exported a video one morning and that same afternoon it refused and gave me the following message:

"Thank you for using Adobe Media Encoder CS4. The Adobe product that installed Media Encoder has not activated.

Please launch and activate that Adobe product before continuing to use Media Encoder"

I reinstalled a couple of times, but nothing changed.

I uninstalled and installed CS5, it launched once then gave me the same message all over again.

I even tried to install it on another computer and it's giving me the same result.

I have been working on this video more a month, and I can't even export it.

Can anyone help ? I have a deadline to meet

Thanks a lot

Go into:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

delete amtlib.dll

Go to :

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6

copy amtlib.dll from there to:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

If you use 32-bit versions or version prior to CS6 then choose the correct folders for your case.

Views

24.3K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Are you running a retail version or the trial version?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

I tried it on a trial version then I entered the key and it didn't work both ways         

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Along with Harm's questions, here's one more:

Did you, in fact, Activate your PrPro? This is not Registration, but a totally separate action.

Good luck,

Hunt

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 28, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro is working just fine it's only the Media Encoder that's not.

Even if I start it on its own it doesn't launch

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jun 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

When you reinstalled, did you use the Adobe Clean script between uninstall and reinstall?

Dennis

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Your post seems to imply that you're trying to use AME CS4 with PPro CS5.

Is that the case?

And...

The Adobe product that installed Media Encoder has not activated.

Did you activate Premiere or not? That will matter.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jan 22, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Getting the same error when trying to launch AME. Premiere Pro 5.5 and Flash are all working and are activated. Any solution to this or a tmp file I need to delete?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Mar 11, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Same error here.

I haven't tried to re-install CS5.5 yet. But I have a computer lab in a school and re-installing all of the computer is a bit of a pain..

And this is not the only problem we are having with adobe products, but that's another story (we should stop wasting our money hey?)

Anyone with a solution would be awesome!!

Thanks!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Aug 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Go into:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

delete amtlib.dll

Go to :

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6

copy amtlib.dll from there to:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS6

If you use 32-bit versions or version prior to CS6 then choose the correct folders for your case.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Aug 16, 2013

Copy link to clipboard

Copied

That's the answer. Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Oct 19, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I've just been having the same problem but on my mac!

I have been trying to use XDCAM EX converted Mov files on my new MacBookPro with CS6. I have just completed the installation of ProRes Quictime codecs, but when I went back to try to re-open my Adobe Media Encoder, (that I was using without problem around an hour ago), I now get the same message that The-Jade was getting

"Thank you for using Adobe Media Encoder CS4. The Adobe product that installed Media Encoder has not activated.

Please launch and activate that Adobe product before continuing to use Media Encoder"

Any ideas?

Thanks,

JAK

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...