• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

RoboHelp 2020 - error in frameless deploy of the project to AWS - topics are being downloaded

Explorer ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I have a strange issue with the last deployment of RH project to AWS.

The links of the topics are being downloaded instead of being open i the browser.

Do you have any idea how to solve it?

Steps to reproduce:

go to: help.english.com

Open Pearson English Connect

> Get Started

> open any Topic e.g. Before Begin

Expected behaviour - link opens the topic

Actual behaviour: The HTM file is being downloaded

The generatesd output shows some errors, but preview works well on local machine

Screenshot 2022-06-24 at 09.49.14 1.pngScreenshot 2022-06-24 at 10.28.25.png

Views

119

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Jul 06, 2022 Jul 06, 2022

Hi everyone,

Thank you again for your replies and help in tracking the issue.

I just wanted to confirm that my colleagues, Devops solved the problem.

We run a series of tests and iturned out the the issue was the package I uploaded into AWS.

As I use Mac, the way I uploaded a new package was (as I was advised)

- open the folther with my project output, mark all the files inside the folder

- drag and drop files and folders to upload into AWS bucket.

It turned out that this way some additional files were

...

Likes

Translate

Translate
Community Expert ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yup, pretty bizzare. Does it work when you launch it from your local drive?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What those yellow warnings are telling you is the link is an absolute link to your local drive. For obvious security reasons browsers cannot access your local drive, thus the links to them do not work.

 

Your task now is to find those links and I have found it best to search on just a small part of path.

 

With that said, the behaviour I would expect is not to download the files as that goes against browser security. Maybe AWS works in a different way?

 

I suggest you fix the generation first so that there are no errors. Then offer up a couple of chickens in the hope that fixes the issue. The fact the file names are the same gives some hope.

________________________________________________________

My site www.grainge.org includes many free Authoring and RoboHelp resources that may be of help.

 

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for you replies!

yes @Jeff_Coatsworth the preview of output and sites work in my local drive, despite the warnings. Just wander if the reason of this might be that I imported many HTMs files to RH project? but on the other hand not all of them were imported.

I will try to find those links @Peter Grainge but how to fix the generation? yes files names look the same as in links.

To publish in AWS I just copy all content of the Frameless output into the instance.

 

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The output will work locally as you have access to those files. The message has told you those files have not been uploaded, that's the difference.

 

You need to use Find and Replace set to Find In Source View and search on just parts of the path in the warning.

________________________________________________________

My site www.grainge.org includes many free Authoring and RoboHelp resources that may be of help.

 

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 24, 2022 Jun 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Don't use the preview - use your browser outside of RH and pull up the index file of the locally generated output - does it still want to download the pages instead of opening them? If so, the issue probably has something to do with those links Peter was talking about. If you get them fixed up and are able to generate without errors AND it will launch locally just fine - THEN you will know it's an issue at the AWS end of things. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, thank you again for your help.

For preview I meant preview in my browser outside of RH, yes those generate pdf files.

When I am looking into those files in the project tree looks fine, I looked into "Find and replace" option and it directs me to related topics part, where we added html links - we added them as released in help.english.com domain - so that caused ithe errors in the output. I removed related topics links from the topics and the output was successfull, no warnings! but the uploaded content behaves as before - instead of opening it downloads the content...

So I will check AWS now, hoping we can find the reason.

Best,

Angie

 

Screenshot 2022-06-27 at 12.05.47.png

Screenshot 2022-06-27 at 12.31.13.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Let me clarify my understanding.

 

When you generate there are now no warnings, correct? However, when you upload to the AWS server and click a link in the TOC or in a topic, insteading of that topic opening the browser wants you to download the file, correct?

________________________________________________________

My site www.grainge.org includes many free Authoring and RoboHelp resources that may be of help.

 

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, thats correct @Peter Grainge When I open a topic from a tile (ToC2 - screenshot above, e.g. Before you Begin, System Requirements) the files are being downloaded in PDF.  I don't have access to a listed ToC (ToC with links only) now, as the topic doesn't open.  This is my help site, where the issue is still visible:  help.english.com

I already talked with devops, who said that in AWS there is no option to set someting link that (downloading files) and I got a problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

OK I see the issue on your site. Less clear are the cookie options on your site! I suggest some different background colours.

image.png

 

This help is on an AWS server, correct? Do you have some other server you can try it on?

 

If not, can you share the output so I can put it on my server just to test? Once I see whether or not it is working correctly I would delete it. If you can see the Contact page on my site.

________________________________________________________

My site www.grainge.org includes many free Authoring and RoboHelp resources that may be of help.

 

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

at one point will need to implement cookies banner from one-trust, as we are using it for all company sites.

Sure, I will share with you the output, thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 27, 2022 Jun 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This thread lists a number of solutions for the downloading html problem, mostly making sure the files are uploaded with the correct content-type definition. I *think* this should be selectable in whatever tool you use to upload.

 

https://stackoverflow.com/questions/18296875/amazon-s3-downloads-index-html-instead-of-serving

 

Hopefully something here will help you or your IT people.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 06, 2022 Jul 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi everyone,

Thank you again for your replies and help in tracking the issue.

I just wanted to confirm that my colleagues, Devops solved the problem.

We run a series of tests and iturned out the the issue was the package I uploaded into AWS.

As I use Mac, the way I uploaded a new package was (as I was advised)

- open the folther with my project output, mark all the files inside the folder

- drag and drop files and folders to upload into AWS bucket.

It turned out that this way some additional files were uploaded as well.

So, the solution for me is to upload the package by clicking Add folder and selecting it instead od dragging and drop.

Maybe it will be helpful for someone someday.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp