Highlighted

Frameless output doesn't display UTF-8 characters correctly on the Edge browser

New Here ,
Jul 28, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I just updated RoboHelp 2019 to the latest version (14.0.8).
We have documentation that must be displayed in spanish.
The project is configured to use UTF-8 encoding.
I generate the Frameless output using the Orange skin

When the start page is displayed in Chrome or Safari it displays correctly.
The "How can we help?" text is correctly translated and sisplayed as ¿Cómo podemos ayudarle?
When the start page is displayed in Edge that text is displayed as ¿Cómo podemos ayudarle?

Other pages that contain spanish accents display correctly.
The problem seems to only present itself on the start page that RoboHelp generates.

Adobe Community Professional
Correct answer by Peter Grainge | Adobe Community Professional

I understand Adobe found the issue in a topic as well so you might want to check that.

This fix has not been exhaustively tested so try it in a copy of your project.

After adding the skin from gallery to project, go to that skin folder and find “homepage.ejs” and “topicpage.ejs” files. Locate <script> tag with “whxdata/projectsettings.js” and remove this script line from both the files.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

Views

176

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Frameless output doesn't display UTF-8 characters correctly on the Edge browser

New Here ,
Jul 28, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I just updated RoboHelp 2019 to the latest version (14.0.8).
We have documentation that must be displayed in spanish.
The project is configured to use UTF-8 encoding.
I generate the Frameless output using the Orange skin

When the start page is displayed in Chrome or Safari it displays correctly.
The "How can we help?" text is correctly translated and sisplayed as ¿Cómo podemos ayudarle?
When the start page is displayed in Edge that text is displayed as ¿Cómo podemos ayudarle?

Other pages that contain spanish accents display correctly.
The problem seems to only present itself on the start page that RoboHelp generates.

Adobe Community Professional
Correct answer by Peter Grainge | Adobe Community Professional

I understand Adobe found the issue in a topic as well so you might want to check that.

This fix has not been exhaustively tested so try it in a copy of your project.

After adding the skin from gallery to project, go to that skin folder and find “homepage.ejs” and “topicpage.ejs” files. Locate <script> tag with “whxdata/projectsettings.js” and remove this script line from both the files.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

Views

177

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 28, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Just to let you know that someone at Adobe is looking into this.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jul 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I understand Adobe found the issue in a topic as well so you might want to check that.

This fix has not been exhaustively tested so try it in a copy of your project.

After adding the skin from gallery to project, go to that skin folder and find “homepage.ejs” and “topicpage.ejs” files. Locate <script> tag with “whxdata/projectsettings.js” and remove this script line from both the files.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2019 0
New Here ,
Jul 31, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks you for your help.  This solved the problem.

We will keep testing to make sure this did not break something else.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2019 0