Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Preview black screen and then not responding, After Effects 2020 on Windows 10

Community Beginner ,
Jan 02, 2020 Jan 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello! 😕

 

So when I open After Effects 2020 and open one of my projects, my screen looks like this:

69d075f53d270b5c60b3ebf25a7116cb

 

And when I move the current time indicator the screen turns black but only while I am moving it. When I try to preview the video by pressing spacebar the whole software just stops responding. 

 

 Here is some of my pc info:

 

8129MB RAM

Intel UHD Graphics 620

NVIDIA GeForce MX150

After Effects 2020 Version 17.0

Windows 10 Home 1903

Intel Core i5-8250U CPU @ 1.60GHz  1.80 GHz

 

I really hope someone can help me 😕

 

Title edited by Mod.

TOPICS
Crash, Error or problem, Freeze or hang, Preview

Views

4.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Jan 02, 2020 Jan 02, 2020
Is this happening in all projects, or just this one? Are your video card drivers up to date? Have you tried resetting AE preferences? Have you tried disabling hardware acceleration? (File > Project Settings > Video Rendering and Effects) Let us know if any of these make a difference.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jan 02, 2020 Jan 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is this happening in all projects, or just this one?
Are your video card drivers up to date?
Have you tried resetting AE preferences?
Have you tried disabling hardware acceleration? (File > Project Settings > Video Rendering and Effects)

Let us know if any of these make a difference.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 05, 2020 Jan 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am very sorry for this late answer. I was still trying to find a way to fix this problem. I had to try some things with my Intel UHD Graphics 620 graphics unit. Basically updating it and stuff but I think it is fixed for now. Might have to look for a better laptop or a new computer for the future. Either way thanks for the help both of you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 02, 2020 Jan 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Alex,

 

Thanks for reaching out. I see that you are having preview issues with After Effects.

It looks like your computer doesn't meet the minimum system requirements for After Effects 2020 so you may get performance issues.

Are you having this issue with all the projects? Please check with the new project and see if you are still having this issue. Also, as suggested by Kyle try disabling hardware acceleration.

Let us know how it goes.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 25, 2020 Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Mine definitely does meet minimum requirements, and it still does it! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 26, 2020 Mar 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi tristansummers,

 

I am curious if it's the exact same issue because we've observed a similar issue where the Compositions panel is not active at all. If it's the same, you can try the steps suggested in the following post: https://community.adobe.com/t5/after-effects/composition-screen-frozen-and-not-displaying-timeline/m...

Let us know if it helps.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 07, 2020 Apr 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For me i tried all those and it didnt do crap

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2021 May 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

We were having the exact same issue we found that if we import into a 2021 project ie drag the 2020 project over we do get the preview issues - I hope this is of help.

Cheers

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2021 May 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

* that is don't get the preview issues 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines