• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Blackmagic ASIO issue

Community Expert ,
Jun 06, 2024 Jun 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I 've just updated the Blackmagic Desktop Video ( and Audio) driver to V14, which also required a firmware update for my Ultra Studio 4K. I now find that in Audition when there are inpulsive sounds they are followed by what sound like tap dancing. This is using the ASIO driver with the default settings:

audition default.png

The exports are fine, just the monitoring.

Using the MME driver with the same hardware is fine.

Using the same ASIO driver and settings in Premiere is also fine.

 

Not sure if this is a Adobe or BM problem.

 

Windows 11

i9-9900k

64 GB ram

RTX 2070 Super

TOPICS
Playback

Views

149

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 06, 2024 Jun 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried increasing the buffer size?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I don't have any options to change the buffer size or the sample rate.

Here is a short video showing playback from Premiere and Audition, both using the same hardware and ASIO settings

 

It's ironic that it is music for a tap dancing show!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

It definitely sounds like a buffer issue. Here, the MixPre's ASIO settings allow this:

Buffer size.JPG

Do you get no options to change this at all?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This is the only option:

Buffer.png

BM has never given any options.

I can only think it was the BM update that caused the problem, it's odd that it works with Premiere and any other media player.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

If you look at the buffer options in, say, Premiere do you have the same size option limitation?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes, same (no) options.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 08, 2024 Jun 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Then I suspect that you might be wanting to have a chat with blackmagic...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines