• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

UV Generate, export and application of graphic issues

Explorer ,
Jul 14, 2021 Jul 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

For simplicity of explanation imagine I have a simple cuboid, produced in Sketchup and brought into Dimension. I wish to apply graphics to all faces using the fairly new Export UV function.

Process:

- Ingest model

- Generate UVs

- Export UVs = PSD file

- Open PSD in PShop edit as desired and save (overwrite).

- In Dimension, apply by "Place graphic on model".

Several things often happen here...

- Nothing happens i.e. no graphic applied. Object keeps simple default material only.

- The PSD is applied but takes no notice of any UV mapping.

- The system states there is an error with the file.

 

I can't find a solution nor rhyme or reason to the results of trials.

 

Thanks for any thoughts.

 

Mac (fully up to date), DImension (also fully up to date).

TOPICS
Mac , Problem or error

Views

216

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Jul 15, 2021 Jul 15, 2021

UPDATE

I realised a mistake. I was trying to apply the UV map as a graphic to the model. It works if applied to the "Base Color" it works.

 

Votes

Translate

Translate
Contributor ,
Jul 14, 2021 Jul 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

if it works with  a 'cube' built in Dimension itself, I would try to generate UV's of your cuboid in Dimension and then try?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 15, 2021 Jul 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

UPDATE

I realised a mistake. I was trying to apply the UV map as a graphic to the model. It works if applied to the "Base Color" it works.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines