• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Adobe Licensing Toolkit doesn't seem to deactivate anything

Explorer ,
Jul 02, 2019 Jul 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Per the documentation: https://helpx.adobe.com/enterprise/using/recover-sdl-licenses.html

 

PS Microsoft.PowerShell.Core\FileSystem::\\psu\sccm\CampusWide-Packages\Adobe Creative Cloud 2019 - All Apps - SDL - 07012019\Files> & .\adobe-licensing-toolkit.exe --deactivate

Adobe Licensing Toolkit (1.1.0.69)

Operation Failed

 

When I do --licenseinformation I do get a list of licenses.

 

This is on Windows 10 Enterprise x64 1803.

TOPICS
Enterprise , Licensing

Views

7.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jul 10, 2019 Jul 10, 2019

The error 'Execute: Invalid/Empty Metadata file' seems to indicate that the relevant licensing information is inaccessible or maybe damaged.

We would probably need to do more investigation on the machine itself, the next step would be to open a support case from your Admin Console to have this looked at in more detail.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Jul 05, 2019 Jul 05, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Make sure you are running with elevated privileges.

If you still have issues have a look at the log - NGLClient_default.log in %temp%

As a test it might be worth trying this locally on the machine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 09, 2019 Jul 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I was running it as admin the first go - I copied it to c:\ this time I get failed when just doing information:

C:\>adobe-licensing-toolkit.exe --licenseInformation

Adobe Licensing Toolkit (1.1.0.71)

License Details

Operation Failed

The log says:

SessionID=e7d46c96-9c9e-4317-81f0-faf248a2cad7.1562691753584 Timestamp=2019-07-09T10:02:33:585-0700 ThreadID=19512 Component=ngl-lib_ADOBE-LICENSING-TOOLKIT Description="Command: adobe-licensing-toolkit.exe --licenseInformation"

SessionID=e7d46c96-9c9e-4317-81f0-faf248a2cad7.1562691753584 Timestamp=2019-07-09T10:02:33:591-0700 ThreadID=19512 Component=ngl-lib_ADOBE-LICENSING-TOOLKIT Description="Execute: Invalid/Empty Metadata file ZjY0ZTEzZjMtZjc1MS00OGNjLWE3ZmQtY2RhZTQ4NGM4OTkw"

SessionID=e7d46c96-9c9e-4317-81f0-faf248a2cad7.1562691753584 Timestamp=2019-07-09T10:02:33:651-0700 ThreadID=19512 Component=ngl-lib_ADOBE-LICENSING-TOOLKIT Description="Execution() Failed

"

SessionID=e7d46c96-9c9e-4317-81f0-faf248a2cad7.1562691753584 Timestamp=2019-07-09T10:02:33:653-0700 ThreadID=19512 Component=ngl-lib_ADOBE-LICENSING-TOOLKIT Description="Operation Failed(1)

"

Edit: should add the installed products seem to work just fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 10, 2019 Jul 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The error 'Execute: Invalid/Empty Metadata file' seems to indicate that the relevant licensing information is inaccessible or maybe damaged.

We would probably need to do more investigation on the machine itself, the next step would be to open a support case from your Admin Console to have this looked at in more detail.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines