• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Re: Security Alert popup - Revocation info for security certificate not available

Community Beginner ,
Jan 31, 2024 Jan 31, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I've been getting this on about 10 (out of 50) workstations, we have a plan through SUNY and all of these are the Shared Device licenses and using federated accounts through our AD. All are Windows 10 LTSC 21hx with all security updates applied. Chrome is updated to current as well. All apps are up to date, or so says the desktop app.

 

One of the specific certs is for adobe.io, but other machines have also had a second cert that I don't remember but was associated for the CC apps.

 

I can't count how many times I've installed the certificates, had a message come back that it installed OK, and then had the same pop up for the (I assume) same certificate in a few minutes. I'm currently monitoring a PC that I just spent the last half an hour clicking on install certificate... There really needs to be a tool to reinstall all certificates needed since this comes up somewhat frequently for different users. I looked all over the Adobe adminconsole looking for a tool and didn't find one.

Views

894

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 31, 2024 Jan 31, 2024

Copy link to clipboard

Copied

in the future, to find the best place to post your message, use the list here, https://community.adobe.com/

p.s. i don't think the adobe website, and forums in particular, are easy to navigate, so don't spend a lot of time searching that forum list. do your best and we'll move the post (like this one has already been moved) if it helps you get responses.



<"branched and moved from cc services">

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 31, 2024 Jan 31, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I simply tagged onto a thread that was years old yet still a problem with the exact same topic. It shows a trend of things that need a better fix.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue here, Not all workstations and using federated accounts.

Having troubles finding a solution that isn't reducing security measures in place.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I tried contacting support through the Admin panel, but the form wouldn't let me fill in a product, and the drop down was empty. You can not proceed to filing a problem unless the product is entered into the field. Very frustrating! I haven't had time to get back to this and figure it out on my own.

 

I will say that so far none of our students are showing this. Might be because students have no permission to install anything and the system reads this and ignores the message. Also might mean that this is coupled to an Adobe file stuck somewhere in a roaming or local profile.

 

And you are right, I'm not going to lower security to fix this. I'd rather switch to another product before doing that (but I keep losing this battle). Either support has to fix the problem with creating a case, or they need to check into these forums as part of their daily duties and help people that can't make other forms of support work. It's not like any of us are using these products for free, everyone pays each year and therefor support should be here for us when we need it! Just my department is over $7k a year, the last application that I used that had this much per year had simple methods to get support, and generally solved the issue within hours. Yes you can see I'm a bit unhappy with the lacking support options and I guess I'm going to have to call the "emergency" phone for something that is nuisance level and could be handled over email. Just need to hammer out a few hours to be stuck on the phone.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Make sure the certificate authority is reachable. We were having this issue and found out our security provider was blocking the IP needed to validate the cert.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. I have digicert dot com open on my firewall so it should get out, and haven't seen any other errors on my firewall so I don't think that's the issue in my case. But this might help others and I'll set up a machine that still has this error and watch it's network traffic to see if I'm missing a different site from the cert issuer.

 

Since I see I can attach files, I'll attach the three messages I see when I try to "install" the certificate, maybe someone can see something I'm missing.

 

As you can see, this error piles up, one machine that tends to get left on overnight had so many that I couldn't count. I just sat and clicked "proceed" until they vanished.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 10, 2024 Apr 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Have you found anything out in regards to this issue? My organization is experiencing the exact same problem as of 4/9/24.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 10, 2024 Apr 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I didn't really find the problem, but I had to remove the filtering at my firewall because something broke, and then we stopped seeing these messages. If you are running any kind of DNS filtering or site blocking, you might find an answer there. I've since switched to a different firewall and different filtering, allowed all the Adobe tracking garbage, and the problems have not come back.

 

Just as an aside, they track a lot of stuff and it bothers me that so many of these trackers seem to need to be active. Things like application startup time, which project you open, how long you spend in each application, and probably a lot of non-adobe related activity on your computer, just can't trust them. If you need 10 to 20 different domains to track everything, there's a problem! No wonder people want to block that garbage! [end of rant]

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines