• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Publish Online issue: Video progress/loading not scaled to length of UI progress bar

Community Beginner ,
Nov 12, 2023 Nov 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Sorry for the confusing title! I'm encountering a really weird issue with videos in documents I publish online.

 

In the screenshot below, you can see that the video has finished, but the loading indicator (and, confusingly, the progress indicator that moves within the loading indicator) on the progress bar is only two-thirds complete. You can see the circle on the right that indicates the position in the video: this moves totally independently of the loading AND progress bars and, in any case, is only visible if you are hovered directly over the bar:

Screenshot 2023-11-12 at 10.51.57.png

 

If your cursor is over the video rather than the progress bar itself, here's what you'd see with the video at the halfway mark:

Screenshot 2023-11-12 at 10.57.45.png

The progress indicator is 50% of the way through the loaded indicator, which doesn't fill the UI progress bar. It's very confusing for recipients, who think the video isn't fully loaded or finished.

 

If I right click on the video and open its direct link the progress bar is completely normal. The video is a 1080p 24fps mp4 generated from Da Vinci Resolve and then re-encoded with handbrake. Codec details:

Screenshot 2023-11-12 at 10.46.23.png
 
Has anyone encountered this or got any suggestions? The only thing I can think to do is hide the UI entirely by effectively letterboxing the video with its frame. But I'd really rather not do that.
TOPICS
Bug , Publish online

Views

111

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 21, 2023 Nov 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @hieronymousgosh,

 

Sorry to hear about the trouble. Is this happening with this specific video or other videos as well? Please confirm the version of InDesign & OS so that I can test this on my end. 

Thanks

Rishabh

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 22, 2023 Nov 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the response 🙂

It's occurring with all the videos in the deck, but they've all come from Da Vinci Resolve and then into Handbrake. I've not tested the presentation with a different encoding process / settings yet, but I did check the encoding of a video on another presentation that doesn't have this issue and couldn't see any practical difference.

 

I've just generated a single-page online document that's still got the issue described. This is with the latest version of Indesign (v19.0.1) on the latest version of OSX (14.1.1) and the latest version of Chrome (v119.0.6045.159). The problem doesn't occur with Safari or Firefox, as they use a different UI for videos. Is there somewhere I can email or DM a link to the document?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 22, 2023 Nov 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Just to add: I've DMed you a link to a single-page online document that illustrates the issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 23, 2023 Nov 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for sharing the video. I tested the link on Safari & Chrome and as you mentioned it's only happening on Chrome so I'll get this checked and will update the discussion as soon as I hear from the team.

 

Thanks

Rishabh

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines