• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
4

Gray screen instead of image showing up in PhotoShop - Program unusable

Explorer ,
Jan 30, 2024 Jan 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

When I try and open any JPG or PSD files in PhotoShop, I just get a big gray area where the actual image should be. I just exported an entire gallery from CameraRaw (with no issues working on the RAW files) and now I can't open the jpegs (or any other jpegs or PSD files) in PhotoShop. The thumbnails appear in the Layers panel, looking just fine but the entire area where the actual image should be is all gray. (All other panels are in tact.) And before anyone asks, it's not my files - it's most definitely the program.

I tried unchecking GPU compositing in the settings as I saw suggested in another post and it does not help.

 **UPDATE: I reverted back to the previous version of PhotoShop and everything works fine. I had only used CameraRaw since the update to 25.4.0. While this is a simple solution, it is EXTREMELY frustrating to constantly have these issues. After not being able to do ANY people masking from April-September and then having to use a workaround to do ANY local adjustments for months, can't we just get a program that works?! These are beyond "bugs"**

iMac Retina 5K, 27-inch, 2020
Processor 3.6 GHz 10-Core Intel Core i9
Graphics AMD Radeon Pro 5700 8 GB
Memory 32 GB 2667 MHz DDR4
macOS Sonoma 14.3
PhotoShop 25.4.0

Bug Unresolved
TOPICS
macOS

Views

766

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
16 Comments
Adobe Employee ,
Jan 30, 2024 Jan 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hey, @michelegranja. Thanks for sharing the details. I'll need more specific info about this. If possible, please update to Photoshop v25.4 again & share a video of this behavior with system info from Photoshop Help > System info > Copy & paste into a text document > upload & attach here.

 

Does this happen with newly created documents? I'll keep the thread in the Bugs section while we wait for your response.

 

You can try using Adobe Bridge > Camera Raw to open your images to use People Masks as a workaround.

Let me know how it goes. Thanks!

Sameer K

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Jan 30, 2024 Jan 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@michelegranja go to Photoshop Settings>Technology Preview and check "Disable Native Canvas" relaunch PS. Any better?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jan 30, 2024 Jan 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@Sameer K  Sorry but I don't have time in my life to be switching back and forth to different versions for Adobe's benefit - I have thousands of photos to edit.

Before I reverted to the previous version I did test it with a newly created document and yes, it was also doing the same thing with that (because, as I stated, it's not my files).

And I don't need help with People Masks anymore... that ship has thankfully sailed... I was venting because I am so tired of having issues that prevent me from doing my job. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jan 30, 2024 Jan 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@kevin stohlmeyer I already reverted to the previous version and it made the issue go away completely... too many weddings to edit to be switching back to the new version to try that right now but thanks for much for the input!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Feb 01, 2024 Feb 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I've been having the same problems today. Something definitely in the new update has stopped photoshop working properly. 

 

For now I have managed to find a work around for now on the latest version: Go to File > Settings > Performance and untick "Use Graphics Processor" - However this means a load of features are unavailable. But I can at least access my files to work today. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Contributor ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This is happening with older files too.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Feb 06, 2024 Feb 06, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@Outtacontext For me it had nothing to do with the actual files - it was all inclusive. Dialing back a version solved the jpeg issue but now People masking isn’t working in ACR or LR. 🤦🏼‍:female_sign:

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Feb 17, 2024 Feb 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Disabling Native Canvas worked for me. However... Do I leave it disabled forever?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Feb 19, 2024 Feb 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Just want to report I'm having this issue too with all new documents - there is no canvas. I'm on an Apple M1 Max 64GB Sonoma 14.3.1 (23D60).

 

I'm currently rolling back to previous version of Photoshop to do my work.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Feb 19, 2024 Feb 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@EJBermudez it should remain set once you check it and restart PS.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Feb 19, 2024 Feb 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Do you have Magnet installed? I've seen reports that it conflicts.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Feb 25, 2024 Feb 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Had exactly the same issue files opening and editing fine in Camera Raw but as soon as you click on Open the casnvas remains blank. Turning off "Use Graphic Processor" as suggested above worked for me.
iMac Pro 2017, 64Gb RAM running Sonoma 14.2.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Feb 25, 2024 Feb 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

seing something very similar on windows 10, have logged this as a bug with all of the diagnostic and system information - adobe support are unable to fix having tried all of the standard stuff - for me this started after the install of the update before last.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Mar 05, 2024 Mar 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue with the new update and now trying to figure out which version is stable. Gray screen is not progress. Please fix this.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Mar 18, 2024 Mar 18, 2024

Copy link to clipboard

Copied

latest update just installed - still not fixed

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Apr 13, 2024 Apr 13, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I had the same problem. Today, I upgraded to PS v 25.6 and the problem is no longer there. Jeez...

Votes

Translate

Translate

Report

Report