• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

P: Enabling mask does not record a step in history

1 Vote
Explorer ,
Mar 10, 2019 Mar 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there

The shortcut Shift+LMB on a disabled layer mask enables it, and disables it if the layer mask is enabled.
Enabling and disabling a layer mask using this shortcut records a new step in the history as expected.
"Disable Layer Mask" and "Enable Layer Mask".

A single LMB on the layer mask, without the Shift pressed, enables it as well.
But in this case, not using Shift but only the left mouse button, the history doesn't record "Enable Layer Mask".

So, we have the following:

Shift+LMB: it toggles the mask on/off - record a new step in the history
LMB: it turns the mask on - does NOT record a new step in the history

I need the history to ALWAYS record when a mask toggles on/off.

Is this a bug?

Is it possible to fix this problem?

Bug Unresolved
TOPICS
macOS , Windows

Views

12

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
2 Comments
Explorer ,
Nov 20, 2019 Nov 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hey Adobe, anyone over there??

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Dec 06, 2019 Dec 06, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Hi Daniel.  Yep, it's a bug and I've logged it.  Hoping to get a fix in our next release (fingers crossed).  Thanks for reporting this!

Votes

Translate

Translate

Report

Report