P: Layer comps named/ordered/number incorrectly after closing and reopening document

1 Vote
Adobe Community Professional ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please download this action. And run it.

https://yadi.sk/d/IFn5lyAW9Z5Biw

It will create a file. Will make 9 layerComps in it and offer to save. Save it.
Note that the layerComps in file goes in order.
Close the file and open the saved one.
It will have some duplicated layerComps. I often duplicate 2 and 2. This is because Photoshop created them with the same ID. If you quickly create layerComps, then they can create the same ID and everything will be messed up.
A bug appears even in CC2018.
There is no bug in CS6.

Please confirm.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

76

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Nov 26, 2021 Nov 26, 2021
Fixed in 21.2.1 or later.
Status Fixed

Votes

Translate

Translate
16 Comments
LEGEND ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What has same ID? Composition or layer?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LayerComp (the state, the same as what is doc.layerComps[i])
Can see thru AM coding.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That is strange. Will look into it.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So my friend sent me the results for MAC and CC2020.


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 07, 2020 May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
May 08, 2020 May 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Add one more bug to this.

If you duplicate the unapplied layrComp, then it is duplicated and a checkmark is displayed that it is applied.

In fact, this is not always true.

Checking is very simple.
Turn off all layers. Create a new layerComp.
Turn on all layers. layerComp will become unapplied.
Duplicate layerComp using the context menu.
The new layerComp will be marked as applied.
But this is not true. All layers are turned on.


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 11, 2020 May 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is this reproducible with files outside ones set up with your action?

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
May 11, 2020 May 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Reformulate please. I misunderstood the question (in English).

If something:
The action is just an example, that if you quickly create  LayerComps (for example, in a script), then they get the same ID, as if it takes the current seconds of time as the basis for creating the ID.


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
May 11, 2020 May 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Separating issue

Please reference the new conversation here: Photoshop: Duplicated Layer Comp displays wrong state

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 11, 2020 Jun 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what machine are you using?
Windows or Mac?
and what version of the OS?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2020 Jun 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You are interested in what purpose?
Can't reproduce the bug?
It is reproduced on any OS, on any photoshop starting at least from 2018.


Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 11, 2020 Jun 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I can't reproduce the bug on my machine (OSX 10.15.4)  and so I'm trying to see if this bug is machine dependent. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2020 Jun 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The action mode should be "Accelerated"
Do you have such a mode?


Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 23, 2020 Jun 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

awesome thank you I was able to reproduce and fix the problem 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 26, 2021 Nov 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Fixed in 21.2.1 or later.


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging
Bug Fixed

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Mar 04, 2022 Mar 04, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Has uploaded action changed? I downloaded it now and it doesn't reflect description, it only selects gradient.

Votes

Translate

Translate

Report

Report