Camtasia AVI export clipped when importing to premier pro

New Here ,
Apr 29, 2021 Apr 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Good morning,

 

I've brought in a screencast AVI file from Camtasia which is 9 mins length. Premiere Pro only seems to recognise this as a 2 min clip.

 

  • exported file is 9 mins length in windows media player
  • exported as AVI from Camtasia.
  • 30fps
  • attached some video settings below.

 

Has anyone else experienced this & knows a fix? Wondering if it's something in Camtasias export settings.

 

I was thinking I could try re-encode with media encoder but it pulls in a 2 min file as well.

 

Thank you for the assistance.

 

defaultzhces5ye5rrm_0-1619744144307.png

 

TOPICS
Error or problem, Import

Views

359

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 08, 2021 May 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry about the poor experience. We can get this checked. If possible, please share a download link for the sample media with which you are experiencing the issue. It will help us to test the issue at our end.

 

Thanks,

Sumeet

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 08, 2021 May 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I find the Lagarith codecdoes a better job the techsmith codec.

 

https://lags.leetcode.net/codec.html

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I have exactly the same problem. Any solution?  Teh clip when reloaded into Camtasia is fine so something about PremierPro only recognizing the first 2 min and 20 sec.  Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 05, 2021 Nov 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The solution is to use a different codec.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines