• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

High cpu when rendering

Guest
Feb 18, 2024 Feb 18, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi

 

I'm getting high cpu when I export videos using Adobe premiere pro/ media encoder

 

Codec: h.264

Resolution: 2560x1440

Profile: high 5.2

Bit rate target: 80mpbs

Hardware selected

 

My pc specs:

 

Cpu: AMD Ryzen 7 7800X3D Eight Core CPU (4.2GHz-5.0GHz/104MB w/3D V-CACHE/AM5)

 

Gpu: 12GB ASUS TUF GEFORCE RTX 4070 Ti - HDMI, DP

 

Ram: 32GB Corsair VENGEANCE RGB DDR5 6000MHz (2 x 16GB)

 

Is this normal or is there something I need to change

TOPICS
Editing , Error or problem , Export , Formats , Hardware or GPU , Performance

Views

156

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 21, 2024 Feb 21, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Deleted User,

Thanks for writing in with all the details about your system. Much appreciated! Since your export size is rather odd, that can impact your render time unless your media is of an identical size. Is it? Or is there some scaling going on? That might explain things if so. While AMD CPUs are not optimal for decoding and encoding H.264 footage (no Intel Quick Sync), more details might solve this mystery. I hope we can help you. I am very sorry you are experiencing this problem.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines