• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Holding Shift to move clip and snap to another is no longer working

New Here ,
Dec 18, 2022 Dec 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I don't know what changed, but in the middle of editting a Seqeuence, I could no longer hold down shift to move a clip and have it snap to another clip. It isn't an issue with the snap not being on.

 

When I hold down shift now, it just locks the clip into place. I can no longer move it horizontally. Now it only moves vertically. I have reset my deault settings, trying different setups, even reinstalled,  but for some reason, it just stopped working. I can somewhat get it to work while holding down shift+ctrl, but I have never had to do this before and I can't find an reason as to why. It is like these weird things keep happing, but I am not changing anything that I am aware of.

 

Would anyone have an idea on what it could be or how I could fix it? I am on Windows 10

TOPICS
Editing

Views

66

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 18, 2022 Dec 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Try Ctrl instead of Shift...........

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 18, 2022 Dec 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Not either. It was just holding the Shift key. Ctrl doesn't snap.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 18, 2022 Dec 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Try resetting the preferences:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-premiere-pro/td-p/...

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:
Reset a workspace
Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.
1. Do one of the following:
• Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
• Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.
from here:
https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn't work, try creating a new project and import the old one into it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines