Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Last 3/5 Seconds of Video freeze or crash after Export

New Here ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

 

I have been having this problem for some time now, and i cant seem to figure it out as all of my settings are the same as they have always been.

 

When I export a video from premier pro and watch it back, it freezes with around 3 seconds left (audio and video still). 

If I then drop this exported video back in to the same project above the orignal footage in the time line it appears a few seconds shorter.

 

This is a massive hinderance as all of my exports are being cut short...

 

PLEASE HELP!! 

TOPICS
Error or problem, Export, Freeze or hang

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Jun 29, 2021 Jun 29, 2021
I know that this response is a little late, but I was having this same issue and found another workaround. I'm pretty sure my situation was the same as the original post. Every time I exported, the video would freeze on a frame 3 to 5 seconds from the actual end of the video. The audio would cut out as well. I tried to export directly out of Premiere, as well as tried to queue it in Media Encoder. I tried different codecs, I tried to export using in and out points, I tried deleting the Media Cac...

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Post screenshot export settings with left tab to output with an image.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2021-05-26 at 11.35.56.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please see attached

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Make a subsequence from the section you want to export and try again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

 

i have tried thids and its still the same. If anything it has now crashed sooner than last time at around 22secs of a 30 sec video

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Might want to fix those last view seconds.

Delete section from project.

Rename, import and re-edit.

Or see if you can export the last bit to an intermediate file and use that in the timeline.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ann,

 

I dont think its a problem with the clips, as it does the same on every export no matter what im exporting

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Delete the Media Cache and Media Cache files:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-clear-your-media-cache-in-30-seconds-in-premi...

If that doesn't work,try resetting the preferences:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-premiere-pro/td-p/...

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:
Reset a workspace
Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.
1. Do one of the following:
• Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
• Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.
from here:
https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn't work, try Preferences > Audio Hardware and set Input to None.

If that doesn’t work, try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site. If NVIDIA, do a clean install of the latest Studio Driver (NOT the Game Driver)
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-fix-for-nvidia-gpu-crashes-when-using-a-laptop-on-wi....

If that doesn't work, try creating a new project and import the old one into it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 29, 2021 Jun 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I know that this response is a little late, but I was having this same issue and found another workaround.

 

I'm pretty sure my situation was the same as the original post. Every time I exported, the video would freeze on a frame 3 to 5 seconds from the actual end of the video. The audio would cut out as well. I tried to export directly out of Premiere, as well as tried to queue it in Media Encoder. I tried different codecs, I tried to export using in and out points, I tried deleting the Media Cache, I reset my preferences, and still nothing worked.

 

I finally exported to a different drive and that worked like a charm. I was previously exporting to a NAS and as soon as I exported to my desktop (because I ran out of all other ideas), I had no more issues. Didn't matter if I exported straight from Premiere, or if I sent the file to Media Encoder. Everything was working again. Hope this helps someone down the line!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 30, 2021 Jun 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks so much for this reply, i have been struggling with it for a while, and i am actually exporting to a NAS myself. from now on i will export to my desktop and upload to the NAS later... thanks again

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 13, 2021 Aug 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

WOW! Thank you, this has been an issue for me for months—totally has thrown off my entire workflow and screwed up delivery on cleint projects. Thank you so much. Just exported to the hard drive instead of the NAS...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 23, 2021 Aug 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Did Premiere find a fix for this yet? 
It's such a pain. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 30, 2021 Oct 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

They have not. It still exists for me and I just updated to the latest version yesterday. Exporting to NAS causes the issue. When I export to my desktop it works just fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 31, 2021 Oct 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you so much! This was an issue for me and your workaround helped me finally get my video exported! You're awesome! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines