Premiere m1 mac mini crashes on video playback settings

Community Beginner ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Opening premiere with video playback set to second monitor crashes every time when I open the project.

When I reset settings, everything worked fine.

I reinstalled the creative cloud, everything is the same.

Mac mini M1 2020 16 GB Ram.

Main monitor is connected through the display port over the OWC mercury elite pro dock.

Second monitor is connected to the hdmi output on the mac.

Resetting settings everytime when I open the premiere is a workaround, but it's frustrating.

any thoughts?

 

thanks

TOPICS
Freeze or hang , User interface or workspaces

Views

202

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I discover that when i disable transmit off in main window i don't need to reset preferences.

So it's probably problem with that.

I also connected both displays direct to mac, nothing changed

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Stephan5EEC!

Sorry about the issue. Are you getting any error codes or messages when it crashes? Do you get crash reports? https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/faq-where-do-i-find-premiere-pro-crash-logs-...

 

Let us know.

Thanks,

Kartika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 17, 2021 Dec 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, i don't get any chrash logs, i checked, it just hangs and color wheel is spinning indefinitely , it seems to hang initialising transmit. When i disable transmit, relaunch premiere, everything works fine.

 

thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 18, 2021 Dec 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

And it only happens when i start premiere, opening other projects while premiere is already running works fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines