Premiere Pro seems to be adding LUT when importing footage

New Here ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there, I'm having a frustrating problem which seems to have come with the latest update of Premiere, any help greatly appreciated! 

I have a bunch of Sony Fx9 footage, specs here:

 

Screenshot 2022-04-22 at 12.53.10.png

It was shot flat, but when I import into Premiere it is adding a horrible (LUT??) (left) over the top. This is not on the footage as when viewed in VLC player it is flat and as shot (right):

 

Screenshot 2022-04-22 at 12.45.35.png

I can't remove this horrible added colour and can't work out what is happening. Sequence and footage info here:

Screenshot 2022-04-22 at 12.57.02.png

 

Screenshot 2022-04-22 at 12.55.34.png

 

is this a bug, or have I missed somehting obvious? Help !

 

TOPICS
Editing , Error or problem , Import

Views

68

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Additional info: 

In lumetri colour, if I select source, the cinelog version of the clip appears in the source panel but I can't work with it... what's happening ?

 

Screenshot 2022-04-22 at 14.14.47.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines