Highlighted

Video export wont play, shows unsupported codec, and won't export to Instagram

New Here ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone,  I'm making a short clip comprising of various photos for Instagram, I set the resolution to 1400,1400 and frame rate at 29.97fps. Everything went smoothly until I exported. The file shows unsupported video codec and only plays the audio and it also cannot upload to Instagram. Its really frustrating. These are my export settings below.

20200627_105655.png

Topics

Export

Views

39

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Video export wont play, shows unsupported codec, and won't export to Instagram

New Here ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone,  I'm making a short clip comprising of various photos for Instagram, I set the resolution to 1400,1400 and frame rate at 29.97fps. Everything went smoothly until I exported. The file shows unsupported video codec and only plays the audio and it also cannot upload to Instagram. Its really frustrating. These are my export settings below.

20200627_105655.png

Topics

Export

Views

40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

embed.jpg

 Please do NOT add images via the "attach files" box, as you are then forcing everyone to DOWNLOAD the file to view it outside their browser. Drag/drop the image files directly ONTO your reply box so other users can see them without needing to download unknown strange files.
Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Okay. I've made the changes. Please Can you help me out . I really need to deliver this post first thing tomorrow morning. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Ann Bens LATEST
Adobe Community Professional ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Turn off hardware encoding and max render and try again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I moved your post over from the poorly named Community Help forum, which is for getting help using this forum system, to a better forum, Premiere Pro. If this is in error please state the exact Adobe program you are using

I hope this helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...