Duplicate messages in email reader

Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

I read the forums in Thunderbird and last week I began getting lots of duplicate messages. Not all but most messages are appearing twice in my email reader but I've not seen anyone else report this. Is it because I'm the only one using Thunderbird?

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Duplicate messages in email reader

Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

I read the forums in Thunderbird and last week I began getting lots of duplicate messages. Not all but most messages are appearing twice in my email reader but I've not seen anyone else report this. Is it because I'm the only one using Thunderbird?

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 23, 2009 0
Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

SimonWarner wrote on 11/23/2009 9:50 AM:

I read the forums in Thunderbird and last week I began getting lots of duplicate messages. Not all but most messages are appearing twice in my email reader but I've not seen anyone else report this. Is it because I'm the only one using Thunderbird?

You are not the only one using Thunderbird.

Please provide some samples of the duplicate messages. Make sure all the

headers are present. For instructions on extracting the full headers

from your email client see http://www.spamcop.net/fom-serve/cache/19.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2009 0
Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Here you go. As you can see the headers are different

From - Tue, 17 Nov 2009 16:05:35 GMT
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                               
Date: Tue, 17 Nov 2009 16:05:35 GMT
Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2399768?tstart=0#2399768@localhost.localdomain>
From: forums@adobe.com
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Help? Cannot open file
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Base: http://forums.adobe.com/message/2399768?tstart=0#2399768
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
====
From - Tue, 17 Nov 2009 16:05:41 GMT
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                               
Date: Tue, 17 Nov 2009 16:05:41 GMT
Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2399790?tstart=0#2399790@localhost.localdomain>
From: forums@adobe.com
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Help? Cannot open file
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Base: http://forums.adobe.com/message/2399790?tstart=0#2399790
Content-Type: text/html; charset=UTF-8

==

2 more

==

From - Tue, 17 Nov 2009 13:39:11 GMT
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                               
Date: Tue, 17 Nov 2009 13:39:11 GMT
Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2399343?tstart=0#2399343@localhost.localdomain>
From: forums@adobe.com
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Set a placed bitmap to overprint, how? IDCS4 WinXPSP3
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Base: http://forums.adobe.com/message/2399343?tstart=0#2399343
Content-Type: text/html; charset=UTF-8


From - Tue, 17 Nov 2009 13:39:18 GMT
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                               
Date: Tue, 17 Nov 2009 13:39:18 GMT
Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2399330?tstart=0#2399330@localhost.localdomain>
From: forums@adobe.com
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Set a placed bitmap to overprint, how? IDCS4 WinXPSP3
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Base: http://forums.adobe.com/message/2399330?tstart=0#2399330
Content-Type: text/html; charset=UTF-8

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2009 0
Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

SimonWarner wrote on 11/23/2009 2:52 PM:

Here you go. As you can see the headers are different

>>From - Tue, 17 Nov 2009 16:05:35 GMT

X-Mozilla-Status: 0011

X-Mozilla-Status2: 00000000

X-Mozilla-Keys:

Date: Tue, 17 Nov 2009 16:05:35 GMT

Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2399768?tstart=0#2399768@localhost.localdomain>

I doubt Jive is going to be able to find that Message-ID in their logs.

If their mail servers log Message-IDs at all, which is why we need all

the Received headers and the To as well.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2009 1
Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

I've no idea if this is helpful, but I also got the Indesign notifications about overprinting bitmaps that Simon referred to. The two messages from thread 525729 were

Message: 2399330

Message-ID: 1898237673.1771258465175140.JavaMail.jive@sgaurwa43p

and

Message: 2399343

Message-ID: 892121707.16681258465177587.JavaMail.jive@sgaurwa41p

It could be that Simon's message database needs re-indexing or something, because TB is delivering the wrong content for display if those two are showing up as identical. The first was from Petteri and the second from Arïel.

Noel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2009 1
Nov 23, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Ildhund wrote on 11/23/2009 7:31 PM:

I've no idea if this is helpful, but I also got the Indesign notifications about overprinting bitmaps that Simon referred to. The two messages from thread 525729 were

Yours I can explain, because you are subscribed. But I can not find a

single subscription with an email address I can track back to Simon.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2009 0
Nov 24, 2009

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I deleted tons of emails and reindexed. Reindexing didn't fix this. And those are all the headers I have. I just now got this as a duplicate.

This is the entire text in the email. There are no more headers or content. And both emails are the same

==

From - Tue, 24 Nov 2009 06:26:02 GMT
X-Mozilla-Status: 0011
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:                                                                               
Date: Tue, 24 Nov 2009 06:26:02 GMT
Message-Id: <http://forums.adobe.com/message/2416493?tstart=0#2416493@localhost.localdomain>
From: forums@adobe.com
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Selecting text--Royal Pain!
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Base: http://forums.adobe.com/message/2416493?tstart=0#2416493
Content-Type: text/html; charset=UTF-8


<html>
  <head>
    <title>Re: Selecting text--Royal Pain!</title>
    <base href="http://forums.adobe.com/message/2416493?tstart=0#2416493">
    <style type="text/css">
     
      body {
        margin: 0;
        border: none;
        padding: 0;
      }
      iframe {
        position: fixed;
        top: 0;
        left: 0;
        width: 100%;
        height: 100%;
        border: none;
      }

    </style>
  </head>
  <body>
   
    <iframe id ="_mailrssiframe" src="http://forums.adobe.com/message/2416493?tstart=0#2416493">
      <!-- [DocumentBodyStart:68067d87-156d-4c3c-b33b-f893a7a4cffd] --><div class='jive-rendered-content'><p>InDesign chooses alway the topmost object in the place where you click. There&#180;s couple of tricks that you can use:</p><p style="min-height: 8pt; height: 8pt; padding: 0px;"> </p><p>1. Use Object&gt;Lock Position if you have outline around you spread, or take it behind every other object by using Object&gt;Arrange...InDesign ignores locked objects when you click on the area of them. If you use layers, you can lock whole layer in Layers panel.</p><p>2. Ctrl-click an object to choose it if it&#180;s behind some other object. If you want to move it after you have select it, use arrow keys or grab little square on the middle of the object. You have to keep you mouse pushed down for awhile before you start moving the obejct</p><p><span>3. Turn off the feature that your text tool converts all the frames to text frame (see </span><a class="jive-link-external-small" href="http://www.indesignsecrets.com">http://www.indesignsecrets.com</a><span>, theres nice tip about that). Your all frames shouldn&#180;t be text frames, if they are, you have probably convert them accidentally....</span></p></div><!-- [DocumentBodyEnd:68067d87-156d-4c3c-b33b-f893a7a4cffd] -->
    </iframe>

  </body>
</html>

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 24, 2009 0
Nov 24, 2009

Copy link to clipboard

Copied

As it seems to be only myself I am assuming my problem is with Thunderbird and not the forums.

If ever I find an answer I shall post, but in the meantime happy forum reading to you all.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 24, 2009 0
Nov 24, 2009

Copy link to clipboard

Copied

SimonWarner wrote on 11/24/2009 10:52 AM:

As it seems to be only myself I am assuming my problem is with Thunderbird and not the forums.

Don't rule out your mailserver, especially if you work with server side

spam filters and scripts to filter out your email to different folders.

But yes, I very much doubt this is a forum problem. If it were, your

messages would at the very least have some Received lines like:

Received: from sgaurwa41p (unknown )

by mail.sgaur.hosted.jivesoftware.com (Postfix) with ESMTP id 844441119888

for <your_email_address>; Mon, 23 Nov 2009 23:53:39 -0700 (MST)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 24, 2009 0