Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Fresco send to Illustrator no longer works

Community Beginner ,
Mar 01, 2021 Mar 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm trying to see if I can send a vector drawing to Animate since it's a lot easier to draw on my Ipad.  The only way I see is to send it to Illustrator, then import from there.  Unfortunately, ever since the latest Big Sur update the 'send to Illustrator' option does nothing.  It says "document sent" in Fresco but absolutely nothing happens on my desktop. 

TOPICS
Performance, Publish & export

Views

948

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Mar 02, 2021 Mar 02, 2021
It doesn't really make sense, but try this: Log OUT of your desktop Creative Cloud app, then log back in to the app. When I upgraded to Catalina, it was something I did to get everything moving well.  I don't remember having to restart my computer, but at that stage, you're trying everything. I think it was just the logout/login that worked. I still haven't upgraded to Big Sur yet.  Lemme know how it's going otherwise. 

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 02, 2021 Mar 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This feature still works from iPad to Illustrator on Windows10.

Have you tried opening Illustrator to see if the document is available? Rather than waiting to see if it will open automatically? I've had to do that in the past, which is why I ask.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 02, 2021 Mar 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I have.  It doesn't make a difference.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 26, 2021 Sep 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

This is the way I found that works. Opening AI promps PSD import options. It did work up until last night when it decided to not read Fresco file format.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 02, 2021 Mar 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It doesn't really make sense, but try this:

Log OUT of your desktop Creative Cloud app, then log back in to the app.

When I upgraded to Catalina, it was something I did to get everything moving well.  I don't remember having to restart my computer, but at that stage, you're trying everything. I think it was just the logout/login that worked.

I still haven't upgraded to Big Sur yet.  Lemme know how it's going otherwise. 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 03, 2021 Mar 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I signed out and restarted my desktop just in case and it worked.  I guess I should have done that in the first place but didn't think it was necessary.  Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 26, 2021 Sep 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You're not alone here.

 

It was working fine for me until 2am this morning when switching to AI after export from FR, I now get a error message saying The file is not readable

 

What gives?

 

And layers that are vector aren't vector but have some sort of accidentally pixel brush layer within the layer. Grouping vector layers seems to default to a pixel grouped layer instead of vector. Why? As much as I do love the app, there's sopme serious changes needing to happen. One of which is the unnecessary masks that come with an exported file.

 

Sooooo unnecessary....

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines