"missing profile" notification, even when i assigned and saved a color profile

Community Beginner ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello Adobe community, I hope you can help me with a problem.

 

Everytime I open an .ai file, I get the notification:
"Missing Profile - The document does not have an embedded CMYK profile."

bertvanernie_0-1659953432919.png


This is strange, because multiple times I have assigned a specific profile to this file via:
"Edit - Assign Profile - Profile" And then I saved the .ai file with "Embed ICC Profiles" checked.


Am i missing something? Or is this a bug?

 

Things I have already tried to fix this issue:

- Use Bridge to assign color profiles ("Edit - Color Settings - Apply")

- Install older versions of Illustrator

- Remove the "ACEConfigCache2.lst" cache file

 

I hope someone can help, thanks you in advance

 

 

TOPICS
Bug

Views

31

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Adobe helped me.
The problem is because of to the files being created on an older system.

Adobe could remotely fix the problem by resetting some preferences or settings.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Adobe helped me.
The problem is because of to the files being created on an older system.

Adobe could remotely fix the problem by resetting some preferences or settings.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines