• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
31

P: LR 4.1 RC, Flickr publishing broken

LEGEND ,
Mar 30, 2012 Mar 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

With LR 4.1 RC, the Flickr publisher seems to be broken. I added 2 new photos to a collection today after updating to the 4.1 RC, and tried to publish, but I get an error message: "Can't update this collection. An internal error has occurred: Invalid at the top level of the document."

Publishing the same collection (without the 2 new images) worked fine yesterday in 4.0 before the RC update. Closing and re-starting LR did not solve the issue. Running Vista x64 SP2 with all updates and 64-bit LR installed.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

458

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Apr 26, 2012 Apr 26, 2012
Correct. This is fixed in Lightroom 4.1 RC 2:

http://labs.adobe.com/technologies/li...

Votes

Translate

Translate
59 Comments
New Here ,
Apr 25, 2012 Apr 25, 2012

Copy link to clipboard

Copied

create a new Flickr publishing profile. Simply editing the existing profile will not work with this release candidate. if that doesn't work then uninstall and reinstall v4.0.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Apr 25, 2012 Apr 25, 2012

Copy link to clipboard

Copied

create a new Flickr publishing profile. Simply editing the existing profile will not work with this release candidate. if that doesn't work then uninstall and reinstall v4.0.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Apr 25, 2012 Apr 25, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Creating a new profile worked for me with LR4.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

yes deleting the service and creating the profile worked (4.1RC). but then you lose all the connections between your previously exported sets... that sux!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Dont delete the non-working service. It may end up working in the final release. just create the new one until a final update is released.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

This issue has been fixed in Lightroom 4.1 RC 2 - http://labs.adobe.com/technologies/li...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Correct. This is fixed in Lightroom 4.1 RC 2:

http://labs.adobe.com/technologies/li...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

How do we get informed about new releases?

I happen to be at this email-list about LR4.1RC and that is how I got informed.

Is there any other way, do you email owners of LR when there is a new version? I'm scared that I might once miss the boat when I'm out of the office...actually working.

Thanks for fixing Flickr uploads.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

When 4.1 is officially released, you will get a notice when you run Lightroom.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Apr 26, 2012 Apr 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

OK my problem with publishing to Flickr is fixed in LR 4.1 RC. Thanks Adobe.
Regards, Denis: iMac 27” mid-2015, macOS 11.7.10 Big Sur; 2TB SSD, 24 GB Ram, GPU 2 GB; LrC 12.5, Lr 6.5, PS 24.7,; ACR 15.5,; Camera OM-D E-M1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Guest
May 02, 2012 May 02, 2012

Copy link to clipboard

Copied

No it hasn't been fixed: I just downloaded LR4.1 RC2, and I still get 'Flickr authentication failed'.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Guest
May 02, 2012 May 02, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Sincere apologies - it does work. Didn't realise I had to re-authorise! Doh!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
May 02, 2012 May 02, 2012

Copy link to clipboard

Copied

It fixed the problem on my system. Go into Flickr and revoke the authorization for LR. When you restart lr and publish it should ask you to authentiate in Flicker again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Guest
May 02, 2012 May 02, 2012

Copy link to clipboard

Copied

@kurt < Thanks. Fixed now.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 07, 2012 May 07, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Cariage Return kill LR4.1RC2 export to Flickr.
Work fine in LR3.x

Stéphane

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 01, 2012 Jun 01, 2012

Copy link to clipboard

Copied

This problem still exists in the 4.1 final release (under MacOS 10.7.4). The cause and symptoms are the same (replace a photograph previously uploaded to Flickr).

Adding a new dummy Flickr service does not appear to resolve the issue for me.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 01, 2012 Jun 01, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

Could you verifyif you haven't a carriage return in your caption ?

http://feedback.photoshop.com/photosh...

Stéphane

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 01, 2012 Jun 01, 2012

Copy link to clipboard

Copied

One of the Lightroom engineers thought that logging out and back into Flickr might get things back to a better state. Can you try that and let us know.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 01, 2012 Jun 01, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Logging out and logging back in doesn't solve the problem of photos with captions containing newlines, nor does creating a new instance of the Flickr publish service:

http://feedback.photoshop.com/photosh...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 03, 2012 Jun 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I can not even create a new flickr profile in LR 4.1 (OSX 10.6):
http://forums.adobe.com/message/4408502
So this is not about any carriage return.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jun 04, 2012 Jun 04, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, but this issue is not fixed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Jun 04, 2012 Jun 04, 2012

Copy link to clipboard

Copied

If the issue is that you are receiving the message "Can't update this collection - Could not contact the Flickr web service" it may be because you have forced a line break (aka "carriage return") in your image caption. I read elsewhere in posts that this might be the cause. I often do that using the "Ctrl-Enter" keystroke combination to create a new paragraph. Just now I went back to an offending image, removed that Ctrl-Enter function (which closed up the text) and the image uploaded!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 21, 2012 Jun 21, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I upgraded my LR 3,6 and what I downloaded was a LR version called 4,1 for Windows (July 20th).
Stéphane LeDauphin commented a month ago about Carriage Return killing LR4 export to Flickr - well this is still the same problem today!

A can't believe this is happening! I waited a really long time before upgrading in order to avoid all initial problems with the version - and then I get a piece of software that requires me to remove all Carriage Returns from my image captions if I want to update my old photos - which is exactly what LR4 recommends you to do!

... and since I allowed LR4 to change the LR3,6 database instead of creating a new - I have similar problems with LR 3,6. No upload possible.

When can we expect a fix for this?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Jun 25, 2012 Jun 25, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I am seeing this issue in LR4.1 after trying to publish an image that does not have a carriage return (caption is actually blank).

Can’t update this collection.
An internal error has occurred: Error Domain=NSXMLParserErrorDomain Code=4 "Line 1: Document is empty
" UserInfo=0x117311060 {NSLocalizedDescription=Line 1: Document is empty
}

I removed authorization and reauthorized, but that hasn't helped. I haven't tried adding a new Flickr publish service as I have ~150 images already in there and don't want to mess with what I've got.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Jun 26, 2012 Jun 26, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I can upload to Flickr from LR4 OK but there is no option given to enter a caption or comment for each picture within the plugin. However, if I first upload to my other site, 500px, their plugin does give me that option. If I then upload to Flickr, Flickr somehow picks up the data I entered into the 500px plugin and shows the caption etc!

Votes

Translate

Translate

Report

Report