• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
17

P: Mask local-adjustment Preset menu doesn't recognize changes to Point Color

LEGEND ,
Feb 14, 2024 Feb 14, 2024

Copy link to clipboard

Copied

If you've applied a local-adjustment preset X to a mask and then use the local Point Color tool, the preset menu doesn't change to show X (edited), and you can't update X with the current settings.

 

To reproduce in LR 13.1 / Mac OS (also see the attached screen recording):

 

1. Create a Linear Gradient mask.

 

2. Set the mask Exposure = -4.

 

3. Save as a local adjustment preset X.

 

4. Change any other local adjustment other than Point Color, and observe that Preset: changes to X (edited).  Resetting that adjustment to its default value changes Preset: back to X.


5. With Point Color, use the eye dropper to select a color. Then change all of its sliders to non-default values.

 

8. Observe that Preset: still shows X rather than X (edited), and the Preset menu won't let you update X with the current settings. This is incorrect.

Bug Investigating
TOPICS
macOS , Windows

Views

274

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Removing Fixed status and crossreferencing to new bug

Status Investigating

Votes

Translate

Translate
6 Comments
Adobe Employee ,
Feb 15, 2024 Feb 15, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This was filed already by Prerelease. I have cross-referenced your post to that bug. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 20, 2024 Feb 20, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Greetings all,

 

Updates for the Adobe Photography Products have been released.  The February 2024 updates contain an update for this issue. 

If you do not see the update in your Creative Cloud Application, you can refresh it by hitting [Ctrl/Cmd]+[Alt/Opt]+[ R ].

Note: It may take up to 24 hours for your update to be available in your Creative Cloud app.

 

Thank you for being so patient.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Status Fixed

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Feb 24, 2024 Feb 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

@Rikk Flohr: Photography, I still observe the incorrect behavior using the bug recipe above.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

It looks like this post was cross-referenced against the wrong bug. The team will update this shortly. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Removing Fixed status and crossreferencing to new bug

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Status Investigating

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Advocate ,
Mar 01, 2024 Mar 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

FWIW @johnrellis the SDK also returns any "empty" local_PointColors, so no active swatches as nil instead of {}

 

Your Plug-in is not affected as you copy local Settings are they are BUT it's good to know.

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report