Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


P: Snapshots not available in exported smart object

1 Vote
Community Beginner ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I installed updates to LRC and PS. Now I have LRC 11 and PS 23. 

My workflow involves creating different snapshots in LRC, export the file as smart object to PS.

"Edit In -> Open as Smart Object in Photoshop".

 

When I am in Photoshop, I used make duplicate layers with 'New Smart Object via Copy' and double click on the smart object layers to go to ACR and select the required snapshots in different layers. 

 

After the upgrade, LRC is not retaining the snapshots in the smart object. Is this an intentional change or a bug? 

 

I was hoping someday Adobe will introduce a feature where snapshots in will automatically go as layers into PS. Now even the existing functionality is gone. 😞 

 

Bug Acknowledged
TOPICS
Windows

Views

166

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Nov 07, 2021 Nov 07, 2021
Attaching bug number Setting status to acknowledged
Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate
6 Comments
Advisor ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I just tested and at first it didn't work, but then i manually saved the xmp and the snapshots appeared. Looks like a bug.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 28, 2021 Oct 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Turning on "Automatically write changes into XMP" option in Catalog settings solved the issue. Thank you for trying this. It helped!!  I believe I had that option turned off.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

A save to XMP must be performed for this to work as expected. 

Either: 

[Ctrl/Cmd] + [ S ] to save metadata to file prior to sending to CR in PS.

or

Enable Autowrite XMP in preferences. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

why would Lr not be coded to save the xmp before sending to Ps? Seems like an easy way to frustrate and confuse a lot of folks...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 02, 2021 Nov 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Perhaps I overlooked that requirement in the what is new document.

But then, I am not a big PS user, so I may have never tried.

If this is a new procedure, then place it in the what is new document please.

 

If I overlooked it, please respond back with a screenshot and state I am wrong, please see this image.

 

Oh, and a pop up warning dialog in LrC, stating you are not saving to xmp would be helpful.

 

went in and posted:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-ideas/add-a-popup-warning-quot-you-need-to-save-met...

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 07, 2021 Nov 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Attaching bug number
Setting status to acknowledged

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Acknowledged

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines