P: thumbnails won't load correctly on import from "device" in LightRoom 5

3 Votes
Explorer ,
Jun 21, 2013 Jun 21, 2013

Copy link to clipboard

Copied

When importing photos into LR5 from a memory card if you choose to import from source: "device" the thumbnails will take extremely long to populate or will not populate at all.

However, if you navigate under the "files" section and choose your memory card the thumbnails populate correctly.

Clearly this is a bug!

Bug Fixed
TOPICS
Windows

Views

21

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
6 Comments
Adobe Employee ,
Jul 16, 2013 Jul 16, 2013

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Dan -- We're aware of this and working on a fix
Stay tuned.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 31, 2013 Jul 31, 2013

Copy link to clipboard

Copied

This has been fixed in the Release Candidate of Lightroom 5.2, available now at http://labs.adobe.com/technologies/li...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 24, 2014 Apr 24, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, I have this same issue on LR 5.4 now. it's a new install, new laptop and happens whether I have the default import location on import or I choose the card from the source drop down.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 24, 2014 Apr 24, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Yes everything I need your help and please.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 24, 2014 Apr 24, 2014

Copy link to clipboard

Copied

How can I comment I don't know !!! Please help me now ..of course if repair it done ... I'll
Very happy Please...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jun 21, 2014 Jun 21, 2014

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
This Bug is still there, from Version 5.0 to 5.5
Wasn't there with 4.X on same WIN7 system.
Even the workaround doesn't work, in both ways each single preview thumbnail takes at least a second to build up.
Changed already my workflow due to this bug, but have to give a presentation on Lightroom were the import dialog is one important thing to understand for newbies.
But what would those potentially new customers think about LR if they see this sloooowiness in showing thumbnails?

Votes

Translate

Translate

Report

Report