• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Changing brush size deletes layers

Explorer ,
Jun 03, 2024 Jun 03, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Frequently:

  • When Editing a file with layers (which all my files have)
  • I select  the clone stamp tool
  • Press the right bracket "]" to make the brush larger
  • PS deletes two layers

 

Luckily, History records the deletion and I can select the step just prior to the deletions and I'm back in business. I saw the same behavior in the new beta.

TOPICS
Windows

Views

182

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe
Community Expert ,
Jun 03, 2024 Jun 03, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I cannot replicate the issue on Windows with Photoshop version 25.7. What version of Photoshop are you using? It's possible that your input language is not set to English.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi Bojan,

Oops, I missed your response, sorry.

I'm using v 25.9 

Thanks for your reply!

Richard

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

But what language version? 

And what is the keyboard/OS language? 

What have you done for all-purpose trouble-shooting so far?


Restoring Preferences after making sure all customized presets like Actions, Patterns, Brushes etc. have been saved might be a good starting point:
https://helpx.adobe.com/photoshop/using/preferences.html
https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/basic-trouble-shooting-steps.html
https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/troubleshoot-gpu-graphics-card.html

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the questions. Answers:

  • English
  • English
  • Also, Windows 11

I try the preferences stuff and let you know.

Thank you!

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

ACK:

  • Resetting preferences didn't fix it
  • It says my graphics processor IS coompatible
  • Disabling the gpu made it better for a little while, but now it is happening again

 

What is does is to implement delete layer 3 times. Thankfully, History allows me to back out of that, but it is jarring and a pain in my workflow.    😞

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Can you provide a screen-recording? 

Can you reset the Keyboard Shortcuts to »Photoshop defaults«? 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 11, 2024 Jun 11, 2024

Copy link to clipboard

Copied

The shortcuts sre already set to photoshop defaults. Do I need to check either of the boxes ?

Richard_GGG_0-1718123265284.png

 

While trying to record the problem, PS offered to upgrade me to v2.5.1 - When I'd checked Crative Cloud earlier is has said I was using 2.5.9.  So that's a bit weird. I did the upgrade.

 

Anyhow, the new install re-enabled use of the GPU and at the moment I can't duplicate this problem.

 

SO, thank you for your efforts to help!  Hopefully this will be the end of it.

 

Fingers crossed,

Richard

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 17, 2024 Jun 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Nuts.  It's happening again. I'll call Adobe.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 17, 2024 Jun 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Since the Backspace key is so close to the right bracket, perhaps your inadvertently hitting the Backspace key as well?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 17, 2024 Jun 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I don't think so but I'll keep an eye on it. Thanks.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines