• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Could not launch HDUpdater because the file is empty

Participant ,
Apr 02, 2020 Apr 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am getting the following error message in PE2020.

 

Can someone help me?

 

2020-04-02.png

 

Note I cannot close Photo Editor when this message is showing. I have to use Task Manager to end task.

 

Thanks

Views

1.3K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 02, 2020 Apr 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I believe you said in an earlier thread that you do not have Elements 2020 installed in the default location.  If that is the case, I would suggest uninstalling and installing back to your OS drive.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 02, 2020 Apr 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Greg,

 

True that PE2020 is installed on my "E" drive. Nevertheless, it worked very well before I was notified an aupdate was available.

 

Is there a way to move/copy HDUpdater to another a specific location to permit this update.

 

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 02, 2020 Apr 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try looking at the solutions in this thread

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 02, 2020 Apr 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I will try that. 

 

Note however that this error happens only in the Editor after I click Update Now. 

 

It doesn't happen if I edit a picture, save it, and exit.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 03, 2020 Apr 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Greg,

 

May I abuse your patience a little more?

 

Can you indicate me why I don't receive "email" notifications for your post? I have to go to the forum and check for new nessages if I want to see new a replies.

 

See my notification settings here after:

2020-04-03.png

 

Thanks in advance,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 03, 2020 Apr 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

YvesB said:

Can you indicate me why I don't receive "email" notifications for your post? I have to go to the forum and check for new nessages if I want to see new a replies.

Is it possible that you unchecked the "Email me when someone replies" box when you posted your original question?  Frankly, I don't think that would make a difference as your profile settings should override that, but I'm not sure.  Plus, the forum itself is going through some updates and your settings may have got lost in the shuffle.  FWIW, I have the same notification settings as you and I am receiving your posts via email.  So, I don't really have an answer.  Maybe check your spam mail.

Ashampoo_Snap_2020.04.03_09h54m40s_001_.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 03, 2020 Apr 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Greg,

 

Thanks again for your reply.

 

Note that the "Email me when someone replies" box is checked but I don't receive Email notifications and my Norton AntiSpam folder is empty.

 

I will post my problem on a forum to try to solve this.

 

Regards

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Apr 10, 2020 Apr 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Greg,

 

Note my email notifification problem is now solved.

 

Note also my titled problem is also fix. I had to reinstall PE2020 to its default location ("C") despite PE2020 gives a choice to install to a different drive. Make me feel the quality control is really weak.

 

Thanks,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 17, 2021 Feb 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

YcesB,  I have the exact same issue with the HDUpdater.  Did you ever get a solution to resolve this problem?   Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 24, 2022 Dec 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have exactly the same problem including having to use Task Manager to close the programme.  I have gone to the other thread but the conversations don't make sense to me in this context.  Can someone give me a concise fix which works for this problem,  Has Adobe fixed it since it was reported a long time ago?  Last time I had a problem with Elements Adobe, without my permision, downloaded a huge file called Adobe Creative Cloud which I finally got rid of.  I don't want this to happen again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 31, 2023 Jan 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Is there an answer to the question above?  I have the same irritating problem.  Photoshop elements used to be a good program but bugs appear to have crept in.  I have installed photoshop using the suggested defaults and NO, I don't want Adobe Cloud in any form.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines